banner565

banner472

banner458

banner457

Ofislerde renk seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Ofislerde kullanılan renkler çalışanların motivasyonuna, üretkenliğine direkt etki ediyor. Cosentino ofis tasarlarken kullanılan renk trendlerini açıklıyor.

HABER 17.08.2021, 10:15 31.08.2021, 09:55
14103
Ofislerde renk seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Ofislerde renklerin konsantrasyonu, üretkenliği ve hayal gücünü doğrudan etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. İşyerlerinde artık alışılmışın dışında renkler kullanılmaya, değişik dekorasyonlar uygulanmaya başlandı. Tüm bunlar yapılırken renk seçimine dikkat edilmesi önem taşıyor. Cosentino ofis tasarlarken ya da yenilerken hangi renklerin kullanılması gerektiği ile ilgili püf noktalarını paylaşıyor.

Sakinliğin rengi beyaz
Ofisinde sakinliği arayanların her zaman imdadına yetişen beyaz rengin odaklanmaya yardımcı olduğu söyleniyor. Beyazın insan üzerindeki etkisi sakinleştirici. Böylelikle çalışma performansını artırıyor.

Neşeli ortam sarı
Ofis ve çalışma odalarında tercih edilen diğer bir renk ise sarı. Güneş ışığının bulunduğunuz yerde bir yansıması gibi olacak sarıyı tercih ederek eğlenceli bir ortam yaratabilirsiniz. Sarı ve tonlarının özellikle canlı sarı tonları, daha dinamik ve enerjik bir ortam oluşturmaya yardımcı oluyor.

Tasarımın rengi turkuaz
Turkuaz renginin hakim olduğu ofislerde de yaratıcılık öne çıkıyor. Tasarım ve sanat ofislerinde daha fazla kullanılıyor. Bunun sebebi de turkuazın, gökyüzü ve denizleri anımsatması sebebiyle hayal gücüne etkisi vardır.

Strese karşı mavi
Huzur veren ve tansiyon düşürücü etkisi olduğu bilinen mavi, modern ve yeni tasarlanmış ofislerin gözde rengi arasında yer alıyor. Mavi renginin daha yoğun olduğu ofislerde sakinlik ve düzen ortamı oluşturma düşünülmüştür. Mavi rengin devamlılık ve motivasyona olumlu etkileri olduğu gözleniyor.

Daha fazla aktif olmak için turuncu
Turuncu aktif ve dinamikliği simgeler. Ofislerinde bu rengi tercih edenler daha canlı ve dinamik olurlar. Şirketinizin değeri ile ilgili bir mesaj vermek istiyorsanız turuncu iyi bir seçim olabilir. Turuncu rengi beyaz ile eşleştirildiğinde insanlarda neşeli bir tepkiye neden olabilir. Ofisinizi tek düzelikten kurtarmak ve biraz hareket katmak için turuncuyu tercih ederek alanı aydınlatabilir ve canlandırabilirsiniz.

Rahatlatıcı etkisiyle yeşil
Mavi renk gibi yeşil rengin kullanımı da sakin ve güven verici duygulara ilham olabilir. Yeşil, huzur sağlar ve kişileri sakinleştirir. Bu renk aynı zamanda yaratıcılığı da canlandırır. Dinlendirici ve sakinleştirici özelliğinden dolayı bu rengi bekleme salonlarınızda kullanabilirsiniz.

Yorumlar (0)