banner565

banner472

banner458

banner457

Payten, e-ticaret çözümlerini Afrika’ya kadar taşımayı hedefliyor

Enerji, sağlık, sigorta gibi sektörlere yönelik katmadeğerli hizmet vermek üzere teknolojik çözümlerini geliştirmeye odaklandıklarını söyleyen Payten Türkiye Ülke Müdürü Burak Kutlu, 2022’de e-ticaret çözümlerini Avrupa ve Balkanlar’ın ötesinde Türk Cumhuriyetleri ve Afrika’ya taşımayı planladıklarını belirtti.

HABER 01.03.2022, 00:01 28.03.2022, 10:24
23016
Payten, e-ticaret çözümlerini Afrika’ya kadar taşımayı hedefliyor

Payten, 29 binden fazla çalışanı ve 60 ülkedeki ofisleriyle Avrupa’nın 6’ıncı büyük yazılım firması olan Asseco Group bünyesinde faaliyet gösteriyor. Payten Türkiye, arkasındaki bu gücün yanı sıra Türkiye’nin ilk banka bağımsız online ödeme altyapısını sunan, 22 yıllık yerel tecrübeye de sahip bir Ar-Ge firması. Bankalara, finans kuruluşlarına, e-ticaret firmalarına, pazaryerlerine ve online B2B ödeme alan tüm markalara uçtan uca ve özelleştirebilir ödeme çözümleri sunuyor, 25 banka ve 45 binden fazla üye işyeriyle Türkiye’nin en büyük online ödeme ağını yönetiyor. Portföyünde, bankalara sunduğu sanal POS çözümü Nestpay, online ödeme alan tüm firmalara sundukları Merchant Safe Unipay ödeme geçidi ve TCMB lisanslı sanal POS markası Paratika yer alıyor.
Payten Türkiye’nin hem bankalara hem de e-ticaret firmalarına sağladığı çözümler ile e-ödeme ekosisteminin lider markalarından olduğunu söyleyen Payten Türkiye Ülke Müdürü Burak Kutlu, “Akıllı işlem yönlendirme, kart saklama, tekrarlayan ödeme, anti-fraud çözümü, linkle ödeme, bayi tahsilatları, pazaryeri ödeme çözümü, Android POS ile ödeme alma, mobil cüzdan, mobil ödeme sistemleri, taksit ve sadakat programları gibi birçok çözümü tek entegrasyonla sunabilen sektörde tek firmayız” dedi.

Kutlu, “Online ödeme alan her sektörden firmanın en çok tercih ettiği Merchant Safe Unipay ödeme geçidi ürünümüz ve TCMB lisanslı sanal POS markamız Paratika ile bir firmanın e-ödeme konusundaki tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sağladığımız tek bir arayüz ile tüm e-ödeme altyapılarını kolaylıkla ve güvenle yönetebiliyorlar” diye konuştu.
Yeni nesil finansman modeli kitlesel fonlamanın Türkiye’de de her gün popülerleştiğinin altını çizen Kutlu, Paratika olarak Takasbank işbirliği ile gerçekleştirdikleri projede Payten’in global desteği ve güçlü Ar-Ge yapısı sayesinde gerekli tüm özelleştirmeleri yaparak, öncü bir e-ödeme çözümü geliştirdiklerini ifade etti.
Kutlu, “Projemiz kapsamında, paya dayalı kitle fonlama konseptiyle çevrim içi ortamda girişimcilerle bir araya gelen ve projeleri seçen yatırımcıların, kredi kartı ile kolaylıkla yaptıkları, yatırım/ödeme işlemlerinin devlet kontrolünde, güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyoruz” açıklamasını yaptı.
Paya Dayalı Kitle Fonlama Projesi kapsamında Takasbank’ın online fonlama platformları aracılığıyla toplanan fonları, girişim şirketlerine aktarılana veya yatırımcılara iade edilene kadar bloke eden emanet yetkilisi konumunda bulunduğunu aktaran Kutlu, “Paratika imzalı online ödeme sistemi sayesinde ise yatırım ödemelerinin kredi kartı ile yapılabilmesi, hedeflenen yatırım tutarına ulaşılmadığında ya da fazla yatırım alındığında yatırımcıya iade edilebilmesi gibi prosedürlerin güvenle yürütülmesi sağlanıyor” bilgisini verdi.
Kutlu 2022 hedeflerini ise şöyle açıkladı: “E-ticaret çözümlerimizi Avrupa ve Balkanlar’ın ötesinde Türk Cumhuriyetleri ve Afrika’ya taşımak adına da hazırlıklarımızı yapıyoruz. 2022’de büyüme trendinde olacağını öngördüğümüz hizmet, enerji, sağlık, sigorta gibi sektörlere yönelik katma değerli hizmet vermek üzere teknolojik çözümlerimizi geliştirme çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.”

Yorumlar (0)