banner565

banner472

banner458

banner457

Profelis açık kaynak kodlu çözümleriyle öne çıkıyor

Perakendeden sağlığa, kamu kuruluşlarından üniversitelere kadar birçok sektörde faaliyet gösteren Profelis, açık kaynak kodlu PostgreSQL ve Linux tabanlı teknolojiler konusunda kurumsal düzeyde kesintisiz hizmet sunuyor. Profelis Satış ve Pazarlama Direktörü Gökhan Dikici, “Müşterilerimiz için en uygun açık kaynak kodlu çözümleri belirleyip, açık kaynağın gücünden faydalanmalarını sağlıyoruz” dedi.

HABER 01.04.2022, 00:00 25.04.2022, 09:33
20793
Profelis açık kaynak kodlu çözümleriyle öne çıkıyor

Açık kaynak kod felsefesini yaygınlaştırmak ve kurumlara destek olmak amacıyla 2007’de kurulan Profelis, parekendeden sağlığa, kamu kuruluşlarından üniversitelere kadar çok çeşitli sektörlere açık kaynak kodlu PostgreSQL ve Linux tabanlı teknolojiler konusunda kurumsal düzeyde kesintisiz hizmet veriyor. Profelis tarafından geliştirilen kurumsal dizin çözümü SambaBox ve parola yenileme ürünü PassBox ile distribütörlüğünü yaptıkları pek çok ürün ve hizmetle müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyor. Kuruluşundan bugüne kadar birçok kurum ve kuruluşun farklı işletim sistemlerinde Linux işletim sistemine ve farklı veri tabanlarından PostgreSQL’e geçişini gerçekleştirdiklerini söyleyen Profelis Satış ve Pazarlama Direktörü Gökhan Dikici, şirketin çalışmalarını, açık kaynak kod ve özgür yazılımın önemini anlattı.

Açık kaynak kodlu yazılımın önemi nedir ve Profelis bu alanda hangi çalışmaları yürütüyor?
Açık kaynak kodlu yazılımlar, büyük toplulukların gözünden geçen ve güvenliği çok çeşitli kaynaklardan teyit edilebilen yazılımlardır. Bu büyük topluluğun desteği sayesinde olası pek çok güvenlik açığı önceden fark edilip, önlenebilmektedir. Bununla birlikte özgür yazılım ise kullanıcılara bir yazılımı çalıştırma, kopyalama, dağıtma, inceleme, değiştirme ve geliştirme özgürlüğü sağlar. Bu sayede kullanıcılara hem yazılımları kendilerine göre uyarlama hem de çalışma şekillerini şeffaf bir şekilde görme imkanı sunar. Profelis olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun açık kaynak kodlu ve özgür yazılım çözümlerini belirleyerek bu avantajlardan faydalanmalarını ve özgür bir dijital dönüşüm süreci geçirmelerini sağlıyoruz.

Bilgi güvenliği alanında yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?
Kurumların güvence altına alması gereken en önemli alanlardan biri dizin yönetimidir. Profelis olarak geliştirdiğimiz kurumsal dizin çözümü SambaBox ve parola yenileme ürünü PassBox ile kurumsal yaşamın en yaygın kullanılan alanları olan kimlik doğrulama, erişim yönetimi ve parola yenileme konularında siber güvenliği artırıyoruz. Kurumları bağımlılıktan kurtararak, lisans maliyetlerini düşürmekteyiz. Savunma Sanayi Başkanlığı’nın çalışmalarıyla kurulan Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi’nde yerini alan SambaBox, kümelenmenin akredite ettiği kurum tarafından TRtest sertifikasına ve Yerli Malı belgesine sahiptir.

2021’i sektör ve Profelis açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?
Pandemi koşulları kişi ve kurumların neredeyse tüm işlemlerini dijital ortamda yapmalarına neden oldu. Bu da hizmet ve ürünleri internet ortamında sağlayan firmaların alt yapılarını daha hızlı ve güçlü ortamlara taşımaları gerekliliğini doğurdu. Microservis mimarilerin alt yapılarının tamamen açık kaynak teknolojilerle kullanılması Profelis gibi açık kaynak teknolojileri konusunda hizmet ve ürün sağlayan firmaların ön plana çıkmasını sağladı. Dünya’nın geldiği bu dönüşüm, yani uzaktan çalışma ve alışveriş yapma alışkanlıklarının hızlı ve güvenilir çözümlerinin açık kaynak teknolojileriyle yapılacağı net olarak görülmüştür.

Pandemi’nin markanızın gelişmesine nasıl bir etkisi oldu?
Pandemi’yle dijital dönüşümün hiç olmadığı kadar önem kazandığı bir gerçek. Yeni çalışma koşullarıyla birlikte teknolojiye çok daha fazla ihtiyaç duyulduğu fark edildi. Açık kaynak kodlu yazılımların öneminin daha çok anlaşıldığı, maliyet ve güvenlik avantajlarının daha net görüldüğü bir döneme girdik. Bu durum da elbette Profelis olarak misyonumuza daha hızlı ulaşmamıza katkı sağlayacaktır.

2022’de büyüme ve gelişim hedeflerinizin neresindesiniz? Önümüzdeki dönem hayata geçireceğiniz yeniliklerinizi paylaşır mısınız?
Microservis mimarilerinin ihtiyacı olan destek çerçevesindeki ürün ve hizmetlerle oluşturduğumuz çözümleri, sektörel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak yapılanmamızı sürdürüyor olacağız. Verilerin büyümesi ve işlem sayılarının artması sonucunda konteyner teknolojileriyle bütünleşik çalışan veri tabanı ve benzer ihtiyaçların daha geniş platformlarda yer alması için hem pazarlama faaliyetlerini artıracağız hem de ihtiyaca yönelik destek modellerini oluşturmaya devam edeceğiz. Uluslararası işbirliklerimizi artırarak farklı pazarlara açılma konusunda çalışmalarımızın sonuçlarını bu sene almayı hedefliyoruz.

Yorumlar (0)