banner565

banner472

banner458

banner457

SOVOS, Türkiye pazarını büyütüyor

SOVOS, Türkiye’de ve bölgedeki büyüyen kanal iş ortakları, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) ve büyük kurumsal müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için İstanbul temelli ürün geliştirme mükemmellik merkezini genişletecek.

HABER 01.12.2021, 00:44 26.12.2021, 21:10
20897
SOVOS, Türkiye pazarını büyütüyor

SOVOS, verginin dijital dönüşümü ile gelen karmaşıklıkları çözüme kavuşturmak için kurulan global bir vergi yazılımı sağlayıcısı. Yetmişi aşkın ülkede faaliyet gösteriyor. SOVOS Türkiye Ülke Müdürü Elçim Sirek, “Fortune 500’de yer alan şirketlerin yarısı dahil, 16 binden fazla müşteriye destek veriyoruz. Zorlaşan vergisel uyumluluk gereksinimlerini karşılamalarında şirketlere destek olmak için vergi belirleme, e-Fatura uyumluluğu ve vergi raporlama dahil modern vergi konularına dair kapsamlı çözümler sunuyoruz. Giderek daha fazla ülkenin B2B ve B2C işlemleri için e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Makbuz düzenlemelerini benimsediği bir ortamda, global kapsama alanımızla şirketlerin uyumluluk süreçlerine yardımcı olma noktasında benzersiz bir konuma sahibiz” dedi.

SOVOS’un Türkiye’deki faaliyetleri, 2019 yılı ortalarında ülkemizde e-Fatura’da sektör lideri bir sağlayıcı olan Foriba’yı ve düzenli vergisel raporlama çözümlerini satın almasıyla başladı. Satın alımdan bu yana hem gelir hem de müşteri anlamında sürekli artış gösteren ve önemli bir hacme sahip olan Türkiye pazarının daha da büyümesini sağlayan SOVOS, son olarak yakın zamanda da sürekli işlem denetimi alanında e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye çözümleri için bulut tabanlı teknolojiler sunan Digital Planet’i satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Bu satın almanın tamamlanmasının ardından SOVOS, Türkiye’de ve bölgedeki büyüyen kanal iş ortakları, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) ve büyük kurumsal müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için İstanbul temelli ürün geliştirme mükemmellik merkezini genişletecek.

Dijital dönüşüm sayesinde şirketlerin maliyeti ortadan kalkıyor, kârlılık artıyor
Vergi açıklarını kapatma, vergi kaçağını azaltma ve verimliliği artırma yönünde devletlerin daha çok adım atmasıyla, verginin dijital dönüşümü iş hayatı için de önemli hale geldi. Bu alanda global servis sağlayıcılarını çözüm ortağı olarak seçen şirketler gerek yurt dışı gerekse de yurt içi pazarlarda daha da avantajlı konuma geliyor. Dijital dönüşüm sayesinde şirketlerin kağıt, baskı, posta ve arşivleme maliyetleri ortadan kalkıyor, karlılık ise artıyor. Gereksiz iş yükü azalırken, verimlilik çoğalıyor. Hata oranını minimuma indirmek ve zamandan tasarruf da sunduğumuz en önemli avantajlardan. Diğer yandan hem arşivleme sorunu hem de evrakların kaybolma ve zarar görme ihtimali ortadan kalkıyor. Dijital arşivleme sayesinde eski belgelere erişim saniyeler içerisinde mümkün oluyor. Kağıt kullanımının azaltılması yoluyla doğanın korunmasına ve sürdürülebilirliğe yapılan katkı ise sadece şirketler için değil dünyamız için olmazsa olmaz bir fayda olarak öne çıkıyor.

Zorunlu e-belge kullanımına geçişin yanında şirketler, özellikle salgının da etkisiyle dijital dönüşüm kapsamında e-belge uygulamalarını kullanmaya başladı. E-dönüşüm uygulamalarının özellikle zaman, maliyet ve işgücü açısından verimliliği artırdığının keşfedilmesiyle e-belge türlerine olan talep yükseliyor. Elçim Sirek, konuya ilişkin görüşlerini şöyle anlattı: “Pandemi’nin etkisiyle, şirketlerin daha önce bir türlü cesaret edemeyip başlatamadıkları dijital dönüşüm sürecinde önemli bir talep artışı oldu. Hatta dijitalleşme anlamında hemen her sektörde 10 yılda görülmesi beklenen gelişmelerin son bir iki yıl içinde gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Bu noktada, salgın öncesinde de her geçen sene pazarını büyüten e-ticaret büyümeye devam edecek. Bu nedenle dijitalleşmeye ve teknolojik dönüşümlere rağbet 2022’de de hızlanarak sürecek.”

Yorumlar (0)