banner565

banner472

banner458

banner457

Universal Robots’un cobot’ları otomasyonun anahtarı

Universal Robots,  50’den fazla ülkede 55 bin adet cobot’la KOBİ’ler başta olmak üzere işletmelerin otomasyona geçişini sağlıyor.

HABER 01.12.2021, 00:43 26.12.2021, 21:10
20759
Universal Robots’un cobot’ları otomasyonun anahtarı

Dünyada yüzde 50’ye yakın pazar payına ulaşan Universal Robots, 50’den fazla ülkede 55 bin adet cobot’la robotik teknoloji alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Hızlı kurulumu, kolay programlaması, esnek ve güvenli kullanımıyla cobot’lar; şirketlerin büyüklüğü ya da ürünün özelliği fark etmeksizin her türlü üretim tesisine entegre edilebiliyor. Universal Robots cobotları, metal ve talaşlı imalattan, plastik ve polimere, medikalden elektrik ve teknolojiye, gıda ve tarımdan kimya sanayiye kadar KOBİ’ler de dahil olmak üzere her sektörden tüm ölçeklerdeki firmalara fırsatlar sunuyor. Bu sayede firmalar,  çapak alma-polisaj, makina besleme, kalite kontrol, taşıma, montaj, yapıştırma-dağıtma, cıvatalama, zımparalama, alma-bırakma, paketleme-paletleme, etiketleme, enjeksiyon kalıplama, CNC, kaynak, laboratuvar analiz, test ve örnek alma gibi uygulamalarını yerine getirebiliyor.

Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Risk analizine bağlı olarak hiçbir güvenlik bariyerine ihtiyaç duymadan insanlar ile yan yana çalışabilen cobot’lar, dar alanda tüm eksenlerde ± 360 derece dönüş kabiliyetine sahip. Hafif ve kompakt yapısıyla da esnek üretimin kapılarını açıyor, üretim düzenini değiştirmeden birden çok üretim hattına farklı uygulamalar için kolayca tekrar konumlandırılabiliyor” dedi.

Otomasyona geçiş için en kolay yol; cobot’lar
Cobot’lar, gerek yüksek üretim adetlerinde gerekse düşük üretim adetlerinde geniş yelpazedeki ürün çeşitliliğinin olduğu üretimlere uyarlanarak yüzde 500’lere varan verimlilik sağlıyor ve uluslararası rekabet koşulları için üreticilerin elini güçlendiriyor. 220V enerjiyle kullanan cobot’lar, yeni bir enerji yatırımına ihtiyaç duymuyor. Alışılagelmiş şekilde bakım gerektirmeyen cobot’lar, her zaman aynı yüksek hassasiyet ve titizlikle çalışıyor. İşi öğrenme, işe alışma gibi üretim sürecini yavaşlatan sorunları ortadan kaldıran cobot’lar, kaynakların daha iyi kullanılmasını, daha verimli bir üretim elde edilmesini garanti ediyor.
Universal Robots, cobot uygulamalarını her üreticinin kendi ihtiyacına en uygun şekilde özelleştirmesi için UR+ ekosistemini her geçen yıl daha da geliştiriyor. UR+ ekosisteminde sunulan bütün uygulama kitleri ve ekipmanlar Universal Robots tarafından sertifikalı olup ürünler ilgili tedarikçiden temin ediliyor. Ekosistem içindeki UR+ kompenentler (kamera, tutucu, ekipman, sensör vb.), UR+ Uygulama Kitleri (montaj, yüzey işleme, kalite kontrol vb.) ve URcap’ler (yazılımlar, eklentiler) gibi ürünler işletmesine cobot kuran herkese yardımcı oluyor.

Universal Robots’un KOBİ kampanyası devam ediyor
Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine KOBİ’lerin çok daha aktif bir şekilde yer alması hedefiyle bir kampanya başlatan Universal Robots, “Dönüşüm için bugün başlayın” mottosuyla KOBİ’ler için otomosyana giden en kısa yolun cobot teknolojisi olduğunu her platformda duyuruyor. Kampanya kapsamında, KOBİ’lerin otomasyona geçişte engel olarak düşündükleri zorlukları en ileri robot teknolojisi olan kolaboratif robotların avantajlarıyla kolayca aşabilecekleri çevrim içi seminerlerle aktarılıyor. Robotik ve otomasyon süreçlerine farklı bariyerler sebebiyle başlayamayan ya da başlamakta zorlanan tüm ölçekteki KOBİ’ler için ürünler, ekosistemler, kılavuzlar, eğitimler sunuluyor. Cobot teknolojisiyle KOBİ’lerin daha verimli, kârlı ve esnek üretimle buluşmasına destek olunuyor. Universal Robots internet sitesi üzerinden 7/24 ulaşılabilen UR Akademi platformu, isteyen herkesin sadece 87 dakikada cobot programlamayı öğrenmesine imkân tanıyor.

Yorumlar (0)