banner565

banner472

banner458

banner457

TOSYÖV ve Güdül Kaymakamlığı işbirliğiyle; Güdül, Sorgun ve çevresinde alternatif turizm geliştirme projesi hayata geçiyor

Ankara Kalkınma Ajansı’nın finanse ettiği “Güdül, Sorgun ve Çevresi Alternatif Turizm Geliştirme ve Fizibilite Raporu” Projesi, Güdül Kaymakamlığı işbirliğiyle TOSYÖV tarafından yürütülüyor.

HABER 01.04.2019, 08:52 26.04.2019, 09:11
11168
TOSYÖV ve Güdül Kaymakamlığı işbirliğiyle; Güdül, Sorgun ve çevresinde alternatif turizm geliştirme projesi hayata geçiyor

Yürütülen proje ile Güdül ve Sorgun’un önemli bir alternatif turizm merkezi olması hedefleniyor.  Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Güdül, Sorgun ve Çevresi Alternatif Turizm Geliştirme ve Fizibilite Raporu” Projesi, Güdül Kaymakamlığı işbirliği ile TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında; Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2018 hedefleri arasında yer alan; kırsal alanlarda yenilikçi tarım uygulamalarını desteklemek, yaygınlaştırmak ve yerel turizm değerleri ve potansiyelleri doğrultusunda turizm markaları oluşturarak ilçeleri uzun süreli kırsal destinasyon alanları haline getirmeye yönelik faaliyetlerle Güdül, Sorgun ve çevresini önemli merkezlerden biri yapmak amacıyla bir fizibilite çalışması yapılması amaçlanıyor.

Projenin özel amaçları arasında şunlar yer alıyor:
• Uygulama bölgesinde geliştirilmeye hazır fırsatların değerlendirilmesi
• Güdül-Sorgun ana bölge olmak üzere yatırım ortamının iyileştirmesine yardımcı olmak
• Gelişime hazır tarımsal ürün ve tarım faaliyetlerini belirlemek
• Yatırım teşviki olabilecek başlıkları belirlemek
• Mevcut kaynakların belirlenip envanterinin oluşturulması ve bu kaynaklardan verim elde edilebilecek  yatırım alternatiflerini belirlemek
• Bölgede doğal ve kültürel kaybın azaltılması, kötüye kullanımın engellenmesi için bölgenin iyi analiz edilerek yatırım teşviklerinin doğru yönlendirilmesi
• Sürdürülebilir gelişim stratejilerinin  belirlenmesi
• Proje; sağlık turizmi, kırsal turizm ve eko-turizm olgularını fizibilite çalışmasının ana yönlendiricisi olarak ele alacaktır.
• Proje gerçekleştirilirken dünyanın içinde bulunduğu sayısal dönüşüm ve doğaya duyarlı teknoloji olgusu göz önünde bulundurulacak tasarlanan projelerin çevreye olan etkisinin en az olmasına azami dikkat gösterilecektir.
• Bölge için yapılmış olan yatırım planı ile projenin uyumlu olmasına dikkat edilecektir. Türk Obası, bungalow evler ile otel teması, Tıbbi ve Itri Aromatik Bitkiler Araştırma İnceleme Merkezi, rekreasyon alanları ve macera parkurlar başlıklarında yapılabilecek yatırımların fizibilitesine ağırlık verilecektir.

Proje Koordinatörü TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kuleyin, beraberinde tüm proje ekibi, Güdül Kaymakamı Doğan Dinç ile bir araya geldi ve projenin ayrıntıları değerlendirildi. Kaymakamlıkta yapılan toplantının ardından, proje Ekibi, Güdül ilçesi ve Sorgun Göleti’ni yerinde ziyaret ederek, alternatif çözümler konusunda çalışmalarda bulundu.

Yorumlar (0)