banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’de 2 kat büyüyen ColliCare Logistics’ten; Müşteriye özel lojistik çözümler

Norveç merkezli ColliCare Logistics, sahip olduğu geniş network ağı, farklı ülke prosedürleri ve dinamiklerine hakim yapısıyla gün geçtikçe önem kazanan Güney ve Orta Amerika’ya yapılan ihracat taşımalarında söz sahibi olmayı hedefliyor.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 11:10
20879
Türkiye’de 2 kat büyüyen ColliCare Logistics’ten; Müşteriye özel lojistik çözümler

Dünya çapında önemli ticaret merkezleri olan 11 ülkede ofisi bulunan Norveç merkezli ColliCare Logistics, müşterilerine ‘end to end’ çözümler sağlayan bir global lojistik servis sağlayıcısı. Yakın zamanda Polonya, İngiltere, ABD ofislerinin faaliyete geçmesiyle ofis sayısını 14’e çıkarmayı planladıklarını belirten ColliCare Logistics Ülke Operasyon Müdürü Cenk Herdem, “ColliCare Türkiye, 2017 yılından itibaren entegre lojistik hizmeti veriyor. Ülke olarak, lojistik sektöründe verdiği hizmetleri kapsayan bütün lokal ve uluslararası yasal belgelere sahip, bu belge ve lisanslarla; başta UNDP (Birleşmis Milletler Gelişim Programı) dahil olmak üzere özel sektör, kamu ve kar amacı olmayan uluslararası organizasyonlara da lojistik çözümler sunuyoruz” diye konuştu.
Herdem, globalde verilen entegre hizmetin Türkiye pazarında da aynı şekilde verildiğini, özellikle karayolunda Nordic bölgesinde oluşturdukları alternatif çözümlerle başta denizcilik, gemi inşa sektörü olmak üzere ağır sanayi projelerini ve hızlı tüketim ürünlerini kapsayan lojistik çözümler sunduklarını söyledi.

“Her müşterinin çözümü ona özeldir”
Herdem, hizmet verdikleri bölgelerin dış ticaret, çalışma kültürü, fiziksel ve coğrafi şartlarına yönelik kazandıkları deneyimlerini müşterilerinin lojistik ihtiyaçlarına uygun hale getirerek ‘tailor made (terzi usulü)’ ürünler yaratmanın, konvansiyonel lojistik anlayışını daha ileri bir servis seviyesine taşımalarına yardımcı olduğunu ifade etti: “Bilgi ve deneyimi ürün halinde müşterilerimize sunuyoruz. Bu durum hem dış ticaret operasyonlarında kolaylık sağlıyor hem de müşterilerimizin ihtiyaçlarını kolaylaştırıyor. Özetle her müşterinin çözümü ona özeldir yaklaşımıyla; müşterilerimizle gerçek bir ortaklık dahilinde işbirliği yürütüyoruz. Özetle ismimizde yer alan ‘care’ kavramını işimize titizlikle yansıtıyoruz.”

“Offshore çözümler büyük avantajımız”
ColliCare Ülke Satış Müdürü Serdar Metin, ColliCare Türkiye’nin hizmet ve çözümleri hakkında şu bilgileri paylaştı: “ColliCare Logistics Holding grup şirketlerinin kendi alanlarındaki uzmanlığı, bölge gözetmeksizin hizmet vermede esnek olmamızı sağlıyor. Avrupa genelindeki depolama dağıtım ağının, Çin başta olmak üzere kendi ekipmanlarıyla oluşturduğu multimodal çözümlerle entegre olması İspanya-İngiltere, Norveç-Hollanda, Polonya-Litvanya arasında hizmet veren konteyner hattı ViaSea Container Lines ile offshore çözümler sunması en büyük avantajımız. Norveç başta olmak üzere Nordic bölgesindeki depolama ve dağıtım ağı, Türkiye çıkışlı ve varışlı konsolidasyon servislerinde büyük avantaj sağlıyor. Sahip olduğumuz geniş network ağımız, farklı ülke prosedürleri ve dinamiklerine hakim yapımızla gün geçtikçe önem kazanan Güney ve Orta Amerika’ya yapılan ihracat taşımalarında söz sahibi olmayı hedefliyoruz.”
ColliCare Türkiye olarak her yıl bir önceki yıla göre 2 kat büyüdüklerini ve istihdamını da artırdıklarını kaydeden Metin, “Günümüzün taşımacılık dünyasında her şey çok hızlı değişkenlik göstermekte. Koronavirüs nedeniyle baş gösteren liman personel yetersizliği beraberinde ekipman yetersizliğini, boş geri dönüşlerin yeterince hızlı karşılanmaması gibi sorunlarla navlun artışlarını gündemimizin ilk maddesi haline getirdi, büyüme kelimesi artık göreceli oldu. Cirosal büyüme görülürken hacimsel büyüme aynı paralelde gerçekleşmemekte” diye konuştu.

Yorumlar (0)