banner565

banner472

Vertica Accelerator en hızlı hizmet analitiğini sunuyor

Micro Focus, Vertica Accelerator ile kuruluşlara uçtan uca, veritabanı içi makine öğrenmesinin yanı sıra yüksek performanslı ve ölçeklenebilir analitik sunuyor.  Micro Focus Vertica Genel Müdürü Colin Mahony, Vertica Accelerator’ın kuruluşlara tam kontrol yeteneğiyle birlikte en hızlı hizmet olarak analitiği sağladığını belirterek, “Müşteriler Vertica’nın hazır otomatik ölçekleme özelliğinden yararlanırken AWS ile pazarlık sonucu saptadıkları kendi fiyatlandırmalarını kullanıyor” diyor.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 10:55
21081
Vertica Accelerator en hızlı hizmet analitiğini sunuyor

Micro Focus, şirketlerin dijital dönüşümünü kurumsal DevOps, hibrit IT yönetimi, öngörüye dayalı analitikler, güvenlik, risk ve yönetişim olmak üzere dört temel alanda yürütmelerine destek oluyor. Müşteri odaklı inovasyon süreciyle geliştirilen yazılımıyla, şirketlerin kendi kurumsal yapılarını inşa etmeleri, yönetmeleri, koruma altına almaları ve analiz etmeleri için ihtiyaç duyacakları kritik araçları sağlıyor. Micro Focus yazılım portföyü kapsamındaki temel analitik platformu olan Vertica da en geniş analitik yetenek yelpazesini ve uçtan uca veritabanı içi makine öğrenmesi sunuyor; aralarında Philips, The Trade Desk ve MassMutual’ın da bulunduğu pek çok müşterisinin bu güçlü işlevleri en büyük ve en zorlu analitik iş yüklerine kolayca uygulamasını mümkün kılıyor.
Vertica son olarak yeni birleşik hizmet olarak sunulan yazılım (SaaS) olanağı Vertica Accelerator’ı pazara tanıttı. Amazon Web Services (AWS) üzerinde çalışan Vertica Accelerator, her bir analitik kullanım senaryosu için doğru seviyede kaynak sağlama, yönetim ve kontrol arayışında olan kuruluşlara uçtan uca, veritabanı içi makine öğrenmesinin yanı sıra yüksek performanslı ve ölçeklenebilir analitik de sunuyor. Kaynak sağlama, yönetim ve kontrol özelliklerinin hepsi yeni Vertica 11 Unified Analytics Platform’da hazır olarak bulunuyor.

Güvenlik ve uyumluluk modeli
Şirketlerin veri odaklı olma niteliğini artırma yarışında analitik süreçlerini çalıştırmak için bulut tabanlı yönetilen hizmetler kullanmaya başladıklarını, ancak kontrolü kaybetmeleri ve hızla yükselen faturalar nedeniyle şaşkına döndüklerini belirten Micro Focus Vertica Genel Müdürü ve Üst Düzey Başkan Yardımcısı Colin Mahony, “Vertica Accelerator kuruluşlara tam kontrol yeteneğiyle birlikte en hızlı hizmet olarak analitiği sunuyor. Müşteriler bir yandan fatura şokundan kaçınmayı sağlayan Vertica’nın hazır otomatik ölçekleme özelliğinden yararlanırken diğer yandan AWS ile pazarlık sonucu saptadıkları kendi fiyatlandırmalarını kullanıyor ve ihtiyaçları temelinde performans seviyelerini belirleyebiliyorlar” diyor.

Vertica Accelerator, AWS genel bulut altyapısında müşterinin kendi AWS hesabında çalışıyor ve hem pazarlıkla saptanan bütün fiyatları ve harcama taahhüdünü koruma yeteneği sağlıyor hem Vertica ortamının kurulumunu ve yönetimini otomatikleştiriyor. Her türlü devreye alma modeli için tek bir birleşik analitik platformu sağlama taahhüdünü yerine getiren Vertica Accelerator dünya üzerindeki veri odaklı şirketlerin çoğuna itici gücü sağlayan performans ve ölçeğin yanı sıra müşterilerin güven duyduğu bütün temel işlevleri de içeriyor. Bu işlevler arasında zaman serisi (time series), örüntü eşleme (pattern matching), jeo-uzamsal (geospatial) analitik ve veritabanı içi uçtan uca makine öğrenmesi gibi gelişmiş analitik işlevler bulunuyor.
McKnight Consulting Group Başkanı William McKnight da müşteri tarafından tahsis edilen bulut hesabında çalışan Vertica Accelerator’ın bütün veri ve hesaplama kaynaklarının şirketlerin kendi bulut hesabında bulunmasına olanak tanıdığını belirtiyor. McKnight, “Vertica uzmanları doğrudan doğruya veritabanınızla iletişim kurarak ayarlama, izleme ve yükseltme işlemlerini gerçekleştiriyor. Böylece veriler üzerinde kontrolü ele alıp bir güvenlik ve uyumluluk modelini tam olarak uygulayabiliyorsunuz” diye konuşuyor.

Öne çıkan özellikler
Vertica Accelerator çözümünün öne çıkan özellikleri ve avantajlarının başında, ölçeklenebilir analitik, daha hızlı analiz, kolay yönetim, erişilebilirlik bölgesi yedek sistemine geçiş ve otomatik düğüm kurtarma, otomatik ölçekleme ve otomatik zaman planlaması, veri yaygınlaştırma geliyor.  Bu çözümle ek ücret ödemeden geleneksel iş zekasından jeo-uzamsal analitik, zaman serisi ya da makine öğrenmesi gibi gelişmiş analitiğe geçiş mümkün oluyor. Pazarlık etme avantajı sunan çözümle şirketler güvenli AWS hesabında pazarlık sonucu elde edilen indirimlerden, tasarruf planlarından ve kullanım taahhütlü indirimli faturalama planından yararlanabiliyor. Ayrıca Vertica uzmanları analitik deneyiminden en iyi şekilde yararlanılabilmesi için hesaplar arası bağlantı ve sürekli izleme ve büyütmeler gibi kişiselleştirilmiş katılım deneyimi sunuyor.

Yorumlar (0)