banner565

banner472

banner458

banner457

Yeni endüstri çağının oyun kurucuları CLPA ile büyüyor

Endüstriyel haberleşme alanında faaliyet gösteren Japonya merkezli CLPA (CC-Link Partner Association), başta Asya kıtası olmak üzere dünya çapında 11 farklı bölgede bulunan faaliyet merkezleriyle otomasyon sistemlerindeki siber değişime öncülük ediyor.

HABER 01.01.2022, 00:01 29.01.2022, 14:01
20764
Yeni endüstri çağının oyun kurucuları CLPA ile büyüyor

133 üyeyle başladığı yolculuğuna 3 bin 900’ü aşkın şirketle devam eden CLPA, yüzde 80’ini yurt dışındaki şirketlerin oluşturduğu güçlü ortaklık sistemiyle endüstriyel haberleşme sistemlerinin gelişmesinde global bir oyuncu olarak konumlanıyor. İmza attığı teknolojilerle fabrikaları ve üretim hatlarını 21. yüzyılın dijital dinamiklerine entegre eden CLPA, CC-Link teknolojisinin tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Asya kıtası başta olmak üzere dünya çapında 11 farklı bölgede bulunan faaliyet merkezleriyle otomasyon sistemlerindeki haberleşme teknolojilerini domine eden CLPA (CC-Link Partner Association), yüzde 80’ini yurt dışındaki şirketlerin oluşturduğu güçlü ortaklık sistemiyle global bir oyuncu olarak konumlanıyor. 133 üyeyle başladığı yolculuğuna 3 bin 900’ü aşkın şirketle devam eden CLPA, oluşturduğu küresel üyelik ağı sayesinde bu konuda yatırım yapmak isteyen firmalara rehberlik ediyor. Aynı zamanda kompleks yapıdaki hizmet anlayışıyla da otomasyon yolculuklarına eşlik ediyor.
Sanayi 4.0 evresinde fabrikaların üretim süreçlerindeki büyük veri miktarının giderek arttığına dikkat çeken CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, CC-Link yatırımı ile üretim sahalarının 21. yüzyılın dijital dinamiklerine uyum sağlayabileceğini ve bu konuda üyelerine bir yol haritası çizdiklerini belirtti. Bizel, CLPA’nın en yeni teknolojisi olan CC-Link IE TSN’nin Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olarak öne çıktığını vurguladı.

Fizibiliteden ürün geliştirmeye kadar 360 derece entegre hizmet
Makinelerin birbirleri ile haberleşebildiği akıllı fabrikalarda, iletişim verilerinin güvenilir bir şekilde yönetilmesinin çok kritik bir değere sahip olduğunu söyleyen Bizel; “CC-Link teknolojisi, ilgili süreçlerin hatasız ve şeffaf bir şekilde yürütülmesinde belirleyici oluyor. Üye şirketlerin gelişimini desteklemek için konvansiyonel ve interaktif çözümler sunan CLPA; fuarlar, seminerler, ücretsiz eğitimler, CC-Link uyumlu ürün seçmek için kataloglar, referans materyaller gibi birçok yardımcı kaynak üzerinden üyelerin yanında yer alıyor. Üstelik üyelerimize ürün seçiminden ürün geliştirmeye kadar bütünleşik destek sağlıyoruz ve çözüm ortaklığının ötesinde mentorluk yapıyoruz. Üyelerimiz, dünyanın dört bir yanındaki üretim tesislerimizden yararlanabiliyor ve uzman kadromuz ile her süreci kolayca yürütebiliyor. Çok büyük Avrupalı CC-Link üyeleri tarafından desteklenen CC‑Link Partner Association’s Gateway to Asia (G2A) programımızla da Asya pazarının anahtarını üyelerimize sunuyoruz” diye konuştu.
Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler, detaylı bilgi almak için CLPA Türkiye temsilciliğiyle iletişime geçebilirler.

CLPA Üyelik Türleri ve Başvuru Formu İçin; https://eu.cc-link.org/tr/clpa/members

Yorumlar (0)