banner565

banner472

banner458

banner457

“Yılda 7 milyar dolar katkı sunacağız”

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) 43. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Bakan Kacır; Cumhuriyetin ikinci asrında YASED’in Türkiye’yi nitelikli yabancı yatırımlarla buluşturmada aktif rol üstlendiğini söyledi.

HABER 01.04.2024, 00:01 22.04.2024, 10:24
14647
“Yılda 7 milyar dolar katkı sunacağız”

Bakan Kacır, “Makine, mobilite, üretimde yapısal dönüşüm, sağlık ve kimya ile dijital dönüşüm alanlarında desteklediğimiz, orta yüksek ve yüksek teknoloji odaklı 103 milyar lira yatırım tutarında 182 proje ile cari açığımızın kapanmasına yılda 7 milyar dolar katkı sunacağız. İlk kez Togg’da hayata geçirdiğimiz yeni nesil sanayi politikamızı yaygınlaştırarak, 5G teknolojilerinden uçan akıllı mobilite sistemlerine, bataryadan çip teknolojilerine, güneş panellerinden rüzgâr türbinlerine, biyoteknolojik ilaçlardan yeni nesil uydu teknolojilerine, hızlı trenlere birçok alanda atılımlar gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.
Firmaların dijital dönüşümüne yönelik desteklerini güçlendirmek amacıyla, 8.2 milyar Euro bütçeli Dijital Avrupa Programı’na katıldıklarını hatırlatan Bakan Kacır, şöyle devam etti: “KOBİ’lerimiz program kapsamında Avrupa çapında kurulacak altyapılara erişebilecekleri gibi, programın bir bileşeni olarak ülkemizde kurulumu tamamlanacak Avrupa Dijital İnovasyon Merkezlerinden, yatırım öncesi test, yatırımcı bulma desteği gibi hizmetlerden faydalanabilecek. Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz Dijital ve Yeşil Dönüşüm Destek Programları’yla da yeşil ve dijital dönüşüm yatırımlarını öncelikli olarak destekleyeceğiz.”
YASED Başkanı Engin Aksoy, Türkiye yatırım ortamının tanıtımına ve daha fazla uluslararası doğrudan yatırım çekilmesine en fazla katkı sağlayan unsurun, uluslararası yatırımcıların yatırım ve büyüme haberleri olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)