banner565

banner472

banner458

banner457

Yurtdışı gelirleri ile ezber bozacak!

WeLD Uluslararası Taşımacılık, deniz ve hava taşımacılığı ile dünyanın her noktasına erişiyor. Ürününüzü nereye göndermek istiyorsanız, WeLD orada.

HABER 01.09.2022, 00:01 23.09.2022, 09:49
19194
Yurtdışı gelirleri ile ezber bozacak!

WeLD Uluslararası Taşımacılık, deniz ve havayolu taşımacılığında müşterilerinin ürünlerini en güvenli ve en hızlı şekilde istenilen noktaya ulaştırıyor. WeLD Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Üyesi ve Stratejik İş Geliştirme Direktörü Çiğdem Cebecigil, şirket olarak deniz ve hava taşımacılığında çok iddialı olduklarını belirterek, yüzde 99 oranında müşteri memnuniyeti rakamına ulaşmalarının da bunun bir kanıtı olduğunu dile getirdi.
Cebecigil, “Sistematik ve planlı bir düzen içinde müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına efektif ve optimum çözümler üretiyoruz. Çin’den ABD’ye kadar olan bütün coğrafyaya hizmet veriyoruz. En hesaplı çözümleri sunduğumuz gibi en hızlı hizmeti de biz sağlıyoruz” dedi. Ürünün taşınması esnasındaki tüm süreci dijital olarak yönettiklerini belirten Cebecigil, “Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özellik dijitalleşme. İlk günden beri dijitalleşme ve teknolojiye yatırım yapıyoruz. Kendi geliştirdiğimiz ve sürekli güncellediğimiz ERP yazılımımızla, bir ürünün taşıma organizasyonu ve yük takibi konusunda, iletişim sürecinde kaybedilen zamanı bertaraf ediyoruz. WeLD müşterileri bu yazılımımız sayesinde kahvesini yudumlarken, bizlerle mail veya telefonla iletişime geçme gereği duymadan, ürününün nerede olduğunu, teslimat noktasına ne zaman ulaşacağını, nasıl bir pozisyon alması gerektiğini öğrenebiliyor” diye konuştu.

Global oyuncu olacak
Global bir şirket olmak istediklerini kaydeden Cebecigil, bu yılın ikinci çeyreğinde Almanya ofislerini açtıklarını ve üç yıl içerisinde 15 ülkede şubeleşeceklerini kaydetti. Lojistik sektörünün stratejik yapılanmasında belli bir merkezde yer alan şirketlerin devrinin bittiğini kaydeden Cebecigil, “Lojistik sektörünün farklı noktalarda operasyon yürütmesi lazım. Global bir marka olmak istiyorsanız dünyanın ticaret hacmine paralel olarak pek çok ülkede şubeleşmeniz gerekiyor. Diğer türlü global firmalarla zaten rekabet edemezsiniz. Biz operasyon servis kısmını tamamen Türkiye’den yapıp, yurt dışını satış odaklı kullanacağız. Böylece hem Türkiye’deki istihdamı koruyacak hem de globalleşerek dünyanın tüm noktalarına nüfuz edip yurt dışı gelirlerimizi artıracağız” dedi.

WeLD Akademi kuruldu
İstanbul Üniversitesi Lojistik Fakültesi ile iş birliğine gittiklerini ve bu kapsamda WeLD Akademi’yi kurduklarını aktaran Cebecigil, “Akademi ile her yıl 25 öğrenciye burs vereceğiz. Aynı zamanda üniversitelerin lojistik bölümünden yeni mezun olanlar için de 3 ayda bir İŞKUR desteği ile 25 kişilik yeni istihdam açacağız. Yıl sonuna kadar 50 yeni mezun arkadaşımızı bu şekilde istihdam etmiş olacağız. Ayrıca aramıza katılan genç arkadaşlarımıza oluşturduğumuz sürekli eğitim merkezimizde hem akademik eğitimler hem de işbaşı eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlerim sonunda ise öğrencilerimizi hocalarımızın gözetiminde bir sınava tabi tutacağız. Arkadaşlarımız bizimle çalışmaya devam ederken, sınavda göstermiş oldukları başarıya göre yönetim kurulu başkan ve üyelerimiz ile departman müdürlerimizin özel olarak mentorluk ettiği işbaşı eğitimlerini alacaklar. Böylece kendi kültürümüz ve vizyonumuz ile onları eğiterek, şubeleşmeyi planladığımız 15 ülkede bu gençleri konumlandıracağız” açıklamasını yaptı.

Tüm kalite standartları var
ISO 9001, ISO 10002, ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001 uluslararası kalite belgelerine sahip olduklarını ve TIO ile IATA belgelerinin de bulunduğunu vurgulayan Cebecigil, “Ayrıca Turquality sürecimiz de devam ediyor. Biz şirket olarak sadece organik büyümeye odaklanmadık. Fırsat bulursak inorganik büyümeye de açığız. Şu an hava ve denizyolu taşımacılığında oldukça iddialı olarak yol alıyoruz. Ancak bu yılın sonunda karayolu taşımacılığını da bünyemize katmak istiyoruz. Bu amaçla 50-100 adet çekiciye sahip bir şirketi satın almak istiyoruz. Böylece karayolu taşımacılığına sıfırdan başlamak zorunda kalmayacağız. Bu operasyonun şirketimizin büyümesine de önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz. İlerleyen süreçte ise taşımacılığın her alanında yer alarak ihracat yapan her sektöre dokunacak ve onları da WeLD müşterisi yapacağız” dedi.

Yorumlar (0)