banner565

banner472

banner458

banner457

“Sektörümüz tüm imkanlara sahip”

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nın 51.’ncisi, ‘Tüm Yönleriyle Yenileme ve Güçlendirme’ başlığı altında gerçekleştirildi.

İNŞAAT 01.07.2022, 00:00 27.07.2022, 11:06
12673
“Sektörümüz tüm imkanlara sahip”

Toplantıda, Boğaziçi Üniversitesi’nden Emeritus Prof.Dr. Mustafa Erdik ile DEGÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Türkkan, ‘Yenileme, derin yenileme ve güçlendirme arasındaki temel fark nedir?’, ‘Güçlendirmenin olmazsa olmaz şartları neler?’, ‘İstanbul’da yapı stoku ne durumda?’, ‘Güçlendirme konusuna yerel yönetimlerin yaklaşımı nasıl?’, ‘Güçlendirmenin önündeki engeller ve çözüm önerileri neler?’ soruları çerçevesinde değerlendirmelerini paylaştı.
Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Pandemi nedeniyle izolasyon sürecinde evde geçirdiğimiz süreler artınca, ev içinde daha konforlu alanlar oluşturma ihtiyacı ortaya çıktı. Böylece yenileme konusu yeniden gündemimize girdi. Talepteki bu değişim, inşaat malzemeleri sanayisinin gelişimine de önemli katkı sağladı. Bu süreçte enerji maliyetlerindeki küresel artışla birlikte enerjinin iklim değişikliği üzerindeki etkilerine yönelik farkındalığın artması, binalarda enerji verimliliği sağlama amacıyla derin yenilemeye yönelik ilgiyi artırdı” tespitini yaptı.
Küçükoğlu, “İhracat tarafında ise yüzde 46’lık artışla ne kadar güçlü bir altyapıya ve güçlü büyüme potansiyeline sahip olduğumuzu gösterdik” dedi.

Yorumlar (0)
banner557