banner565

banner472

 Türk müteahhitler, yurt dışında 17.8 milyar dolarlık yeni proje üstlendi

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından düzenlenen ‘Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türk müteahhitlerin geçtiğimiz yıl yurt dışında 17.8 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini açıkladı.

İNŞAAT 01.02.2023, 00:05 24.02.2023, 09:56
19674
 Türk müteahhitler, yurt dışında 17.8 milyar dolarlık yeni proje üstlendi

Bakan Muş, “Artık hedefimiz Batı Avrupa ve Amerika Kıtasıyla, Asya-Pasifik ülkeleri olmalı. Pazarlarımızı bu bölgelere doğru genişletmenin yollarını hep birlikte aramalıyız” dedi. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, “Bugün ‘Türk müteahhitliği’ dünyada bir marka haline gelmiştir. Türk müteahhitlik firmaları faaliyetlerini ağırlıkla Avrasya ve Orta Doğu’da sürdürürken, Afrika’da rakipleri karşısında öne çıkmakta ve Avrupa’da giderek artan sayıda, katmadeğeri yüksek projeler üstlenmektedirler” dedi.
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TürkMMMB) Başkanı H. İrfan Aker, “Teknik müşavirlik hizmetleri için öncelikle iç pazarda talep geliştirilmeli, kamu yatırımlarının planlama ve gerçekleşmesinde, her türlü yatırım projesinin geliştirilmesinde ve dayanıklı yapıların üretilmesinde Türk teknik müşavirlik firmalarından yararlanılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner557