banner565

banner472

banner458

banner457

Fevzi Gandur Logistics intermodal ile pazar payını artırıyor

Türkiye dışında Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’daki birçok ülkeye hizmet sunan Fevzi Gandur Logistics özellikle Türk Cumhuriyetleri’ne demiryolu odaklı intermodal taşımalar gerçekleştiriyor. Fevzi Gandur Logistics Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Genel Müdürü Cengiz Ceylandağ, “Operasyonlarımız ve yatırımlarımız sonucunda bu hatta yüzde 50’lik bir artış yakaladık” dedi.

LOJİSTİK 01.07.2022, 00:00 27.07.2022, 10:00
20499
Fevzi Gandur Logistics intermodal ile pazar payını artırıyor

Hava, kara, deniz yolu, intermodal taşımacılık, yurt içi dağıtım, fuar lojistiği, fulfilment hizmetleri, proje taşımacılığı ve depolama alanlarında entegre hizmetler veren Fevzi Gandur Logistics’in 400’den fazla çalışanı, 100’ün üzerinde özmal aracı, İzmir, Bursa, Ankara, Gaziantep ve Mersin’de ofisleri bulunuyor.
Şirket sadece Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında değil, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’daki birçok ülkeye hizmet götürüyor.
Lojistik sektöründe 74 yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını söyleyen Fevzi Gandur Logistics Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Genel Müdürü Cengiz Ceylandağ, “2022’nin ilk yarısını, sektörde yaşanan sorunları aşacak çözümler üreterek geçirdik. Hedeflerimiz doğrultusunda farklı destinasyonlara yoğunlaşarak büyüme rakamlarımızın üzerine çıktık. Bu durumun yıl sonu hedeflerimize ulaşma açısından önemli bir mihenk taşı olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Türkiye-Bağımsız Devletler Topluluğu hattında, karayoluna alternatif olarak intermodal taşımalar gerçekleştirdiklerini belirten Ceylandağ, konteyner, swap body gibi yatırımlar yaparak ekipman kapasitelerini ve çeşitliliklerini artırdıklarını ifade etti.
Ceylandağ, “Özellikle Türk Cumhuriyetleri’ne 20’lik ve 40’lık konteynerler ile demiryolu odaklı intermodal taşımalar yapıyoruz. Başta inşaat, gıda, ilaç olmak üzere birçok sektörün yükünü taşıyabiliyoruz. Operasyonlarımız ve yatırımlarımız sonucunda bu hatta yüzde 50’lik bir artış yakaladık” bilgisini verdi.
Avrupa’nın dijital lojistik şirketler ağı olan Paneco yapılanmasına dâhil olduklarına değinen Ceylandağ, Paneco ile yalnızca AB ülkelerinde değil tüm Avrupa ülkelerinde daha kolay hareket edebildikleri kaydetti.
Sürdürülebilirlik çalışmalarına da değinen Cengiz Ceylandağ, “Çalışanlarımıza çevre bilincinin artırılmasını sağlamak amacıyla periyodik eğitimler veriyoruz. Ayrıca sürücülerimize yönelik ekonomik sürüş eğitimleriyle yakıt tasarrufu ve daha düşük karbon emisyonu hedefliyoruz. Tüm ofislerimiz ve depolarımızda atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırıyoruz. Karayolu operasyonlarımızda kullandığımız araç filomuzun tamamı Euro5 ve Euro6 özellikli” diye konuştu.
TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) ile her yıl düzenli olarak ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını da vurgulayan Ceylandağ, “Denizlerimizin temiz kalması ve deniz canlılarının sağlıklı yaşayabilmesi için DenizTemiz Derneği/TURMEPA ile kıyı temizleme etkinlikleri düzenliyoruz. Yeşil depolama kapsamında, Çatalca’da yer alan depomuzda güneş enerjisi kullanımına geçtik. Tükettiğimiz enerjinin yüzde 70’ini yenilenebilir sistemlerden karşılıyoruz” açıklamasını yaptı.
Salesforce CRM ve Service Cloud yatırımlarıyla bulut tabanlı platform üzerinden müşterilerinin taleplerine hızlı cevap verebildiklerini söyleyen Ceylandağ, “Ekiplerimiz, mobil uygulama üzerinden ofis, ev veya saha fark etmeksizin her yerden süreçlere anında dâhil olabiliyor” dedi.
Ceylandağ, sözlerine şöyle devam etti: “Lojistik sektörünün yapısını ve değişkenlik gösteren operasyon gerekliliklerini bilen profesyonel kadromuzla tutarlı bir iş süreci uyguluyoruz. Her türlü probleme karşı çözüm üreten entegre bir lojistik şirketi olma vizyonumuz sayesinde yüksek standartlara ulaşabiliyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557