banner565

banner472

banner458

banner457

ACD, A’dan Z’ye akıllı fabrikaların mimarı olacak

ACD Genel Müdürü Ertul Erözdemir, Üretimden Veri Toplama ve Verimlilik Sistemi (MES) Çözümleri konusunda lider firma olduklarını belirterek, “Hedefimiz bir fabrikayı A’dan Z’ye tüm aşamaları ile akıllı fabrika haline getirebilme becerisine sahip bir firma olmaktır” diyor.

HABER 01.01.2020, 07:42 31.01.2020, 09:05
15060
ACD, A’dan Z’ye akıllı fabrikaların mimarı olacak

ACD Genel Müdürü Ertul Erözdemir, “ACD Bilgi İşlem olarak, farklı sektörlerdeki tüm üretim tesislerine Endüstri 4.0 uygulamaları kapsamında Üretimden Veri Toplama ve Verimlilik Sistemi (MES) Çözümleri sunan lider firmayız. Sektördeki 15 yıllık bilgi ve deneyimimiz ile alanımızda uzman konumundayız” diyor.

Yerli ve milli, katmadeğerli ileri teknoloji
Ertul Erözdemir, tamamen yerli ve milli kaynaklarla geliştirdikleri ve ürettikleri kablosuz veri toplama cihazları ile üretime dair tüm verileri operatör bağımsız olarak elde ettiklerini, tüm üretim analizlerini web tabanlı ve kullanıcı dostu arayüzlerden müşterilerine sunduklarını belirtiyor:
“MES Çözümleri haricinde, Robotik Sistemler, İç Ortam Konumlandırma Sistemleri ve Otonom Taşıyıcı Araçlar üzerine de projeler geliştiriyor ve çalışmalarda bulunuyoruz.”

ACD’nin MES Çözümleri Her Sektörden, Her Üretim Tipine Uyarlanabilir Yapıdadır
Ertul Erözdemir, MES Çözümlerinin kullanıldığı sektörlere dair bilgi veriyor: “Üretimden Veri Toplama ve Verimlilik Sistemimiz her sektörden, her üretim tipine uyarlanabilir durumdadır. Sektördeki 15 seneden fazla tecrübemizle; savunmadan, beyaz eşya sektörüne; otomotivden, havacılık sektörüne, mobilyadan, tekstil sektörüne ulusal ve uluslararası birçok referansımız bulunuyor. Bu referanslarımızda gerek makinelerden, gerekse hatlardan 2.500’ün üzerinde noktadan anlık olarak veri topluyoruz ve analizleri kullanıcılarımıza sunuyoruz.”

ACD’nin uzman kadrosu 2020’de de büyümeye devam edecek
Mevcutta devam eden ulusal ve uluslararası toplam 5 Ar-Ge projeleri bulunduğunu aktaran  Ertul Erözdemir, 2020 senesinde 2 Ar-Ge projesine daha başlamayı öngördüklerini ifade ediyor. “Hepsi alanlarında uzman, geneli mühendislerden oluşan 30 çalışma arkadaşımız ile birlikte faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 2020 senesinde ekibimize 5 uzman mühendis personel daha katılacak” şeklinde belirtiyor.

Hedef; İşletmeleri A’dan Z’ye Akıllı Fabrika Haline Getirebilme Becerisine Sahip Firma Olmak
Ertul Erözdemir, MES çözümlerinin haricinde, geliştirmekte oldukları iç ortam konumlandırma sistemleri ve Otonom Taşıyıcı Araçlar ile akıllı fabrikalar için yetkinliklerini daha da ileriye götüreceklerini açıklıyor: “Hedefimiz bir fabrikayı A’dan Z’ye tüm aşamaları ile akıllı fabrika haline getirebilme becerisine sahip bir firma olmaktır.”
Ertul Erözdemir, işletmelere sundukları MES çözümlerine ilişkin bilgileri de paylaşıyor: “Üretim Yönetim Sistemleri ile tesis içerisinde bulunan makinelerden ve üretim/montaj hatlarından, anlık olarak, eğer mümkünse operatör bağımsız olarak veriler toplanmakta ve üretim analizleri ilgili kullanıcılara sunulmaktadır. Kullanıcılar bu sistemler üzerinden üretim tesislerindeki üretim, duruş, arıza, operatör, makine, fire analizlerini elde etmekte,  OEE analizlerine ulaşmakta, ürün izlenebilirliğini sağlamakta ve iyileştirme, yapmaları gereken noktaları anında tespit etmektedirler. Beklenmeyen fire, üretimde azalma ve duruş, makine arızası, makine-operatör verimliliğinde azalma gibi kritik konularda SMS ve mail ile anlık bilgilendirme sağlanmaktadır.”

Dinamik Rapor Tasarlama Yapısı ile Kullanıcılar İstedikleri Raporları Kendileri Oluşturabiliyorlar
Ertul Erözdemir, MES Çözümlerinin sunduğu raporlardan ve yazılımları üzerinden dinamik rapor tasarlama özelliğinden bahsediyor: “Planlanan ve Gerçekleşen Üretim Raporları, OEE Raporları, Operatör Verimlilik Raporları, Arıza Raporları, Yeniden İşleme Süre Raporları, Standart Süre Raporları, Setup Ayar Süre Raporları, Kalıp Değişim Süre Raporları, Duruş Raporları, Fire Hurda Raporları, Arıza Müdahale Süresi Raporları Üretim Yönetim Sistemleri üzerinden alınabilen temel raporlardır. Aynı zamanda dinamik rapor tasarlama yapısı ile, kullanıcıların sistemdeki verileri kullanarak, istedikleri raporu tasarlayarak, anında çıktı almasına da olanak sağlamaktayız.”
ACD; 15 Senedir MES Çözümleri Konusunda En İyilerin Tercihi Olmaya Devam Etmektedir.
Ertul Erözdemir, müşterilerine sundukları rekabet avantajlarını ise şöyle özetliyor:
• ACD, sektörde 15 senelik tecrübesi ile her sektöre uygun veri toplama sistemi sunmaktadır.
• ACD, sunduğu tüm donanım ve yazılımları kendisi üretmekte ve bu ürünlerin geliştirme/destekfaaliyetlerini de kendisi yürütmektedir. Herhangibir firmanın temsilcisi veya çözüm ortağı değildir.
• ACD, MES çözümleri ile dijital, anlık ve kesin veriler ile OEE analizlerine sahip olunur.
• ACD tarafından geliştirilen kablosuz terminallerile fabrika içerisinde network hattı çekilmesine gerek kalmadan, en kısa sürede veriler toplanmaya başlanır ve sistem devreye alınır.
• ACD, MES Uygulaması tüm ERP sistemleri ile tam entegre çalışır. Aynı verinin hem ERP’ye hem de ACD sistemine girilmesine gerek kalmaz.
• Beklenmedik fire, makine arızası, verim azalması, üretim düşüşü gibi durumlarda anında SMS/Mail ile bilgi sahibi olunur.”

ACD Bilgi İşlem Bilgisayar Yazılım Hiz.San.ve Tic. Ltd.Şti.
Büyükdere Mah. Gençlik Bulvarı, Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü Osmangazi Teknoparkı, No: 4/59, B01-B24-B25, Odunpazarı / ESKİŞEHİR
Tel: 0222 2362010 - Faks: 0222 2362011
www.acd.com.tr - acd@acd.com.tr


 

Yorumlar (0)