banner565

banner472

banner458

banner457

Faizsiz kredi 488 milyar liraya ulaştı

Bolat, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Meslek Kuruluşları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda 81 ilin esnaf birlikleri Başkanlarıyla bir araya gelen Bakan Bolat, esnaf ve sanatkarların faiz yükünü hafiflettiklerini, esnaf kesimine 2002’den bu yana faiz indirimli olarak kullandırılan kredi tutarının 488 milyar lira olduğunu söyledi.

HABER 01.05.2024, 00:01 06.05.2024, 10:10
6662
Faizsiz kredi 488 milyar liraya ulaştı

Esnaf ve sanatkarlar için yeni bir strateji belgesi hazırlamak üzere çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Bolat, meslek kuruluşları ve sicil müdürlerine yönelik eğitim çalışmalarının düzenli olarak yapıldığını kaydetti. Bakan Bolat, pazarcı esnafı için Hal Kanunu’nda değişiklik yapacaklarını ifade ederek, “Kapalı pazar yerlerinde sınırlı ayni hak yöntemiyle kiralamanın kaldırılması ve bu yerlerin tahsis usulüyle işletilmesini sağlayacağız. Bu da pazarcı esnaflarımızın beklenti ve talebiydi” dedi.
Tüm dünyada küçük işletmelerin öneminin arttığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken şunları söyledi: “Tüm dünya küçük işletmeleri ayakta tutmaya çalışırken bizde ne yazık ki büyüyünce küçüğü döv gibi bir zihniyet var. Oysa küçük esnafımız enflasyonla mücadelenin olmazsa olmaz ayağıdır. Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli. Açılış kapanış saatleri kurala bağlanmalı. Her türlü ürünü satmalarının önüne geçilmeli ve haftada bir gün mutlaka tatil edilmeli.”

Yorumlar (0)