banner565

banner472

banner458

banner457

KARMASİS  “Güvenlik Farkındalıkla Başlar”

Dataskope Database Activity Monitoring Veritabanı  sistemlerinizde gerçekleşen aktiviteleri (DML, DDL, DCL, TCL) kayıt altına alabilir yapılan erişimlerin ve değişikliklerin beklenen, planlı ve istenen şekilde olduğunu denetleyebilirsiniz.

HABER 01.01.2020, 07:30 31.01.2020, 09:20
23248
KARMASİS  “Güvenlik Farkındalıkla Başlar”

Temel Özellikler ve Kazanımlar
DATASKOPE veritabanı sistemlerinizde gerçekleşen olayları tespit eder,sınıflandırır,alarm üretir ve raporlar. Hassas veriye kimin eriştiği ve hangi  aralıklarla hangi işlemleri gerçekleştirdiği bilgilerine kolayca ulaşmanızı sağlayarak önceden tanımlanmış alarm kuralları ile yetkililerin olaylarla ilgili  bilgilendirilmesini sağlayan veritabanı  denetim ürünüdür.DATASKOPE ile aşağıdaki denetimleri  gerçekleştirebilir ve raporlama yapabilirsiniz.
- Oturum  Açma : Veritabanında yapılan başarılı ve başarısız oturum açma işlemlerini takip etmenizi sağlar.
- Veri İçerik Değişimi :SELECT, UPDATE, DELETE, EXEC, vb. komutların takibini sağlar.
- Erişimlerin  Takibi: Hassas verilere kimin eriştiğinin takibini sağlar.
- Database Administrator Denetimi: Kullanıcı  yaratma, silme, vb. işlemleri takip eder ve aksiyon almanızı sağlar.
- Sınıflandırılmış Denetim: Kullanıcı , veritabanı, tablo, komut bazında işlemlerin kimler tarafından görüntülenebileceğine karar vermenizi sağlar.
- Raporlama
: ISO27001, KVKK, COBIT, PCI, SOX gibi standartlara uygun raporlar almanızı sağlar.

Yabancı  Ürünler Varken Neden  Dataskope ?
Dataskope,  müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda geliştirildi. Yabancı ürünlerde yaşanan problemleri ortadan kaldırmayı hedeflerken, son nesil teknolojiyi de müşterilerimizle buluşturmayı amaçlıyor.
Güvenli: “root” şifresi sizindir.” Kimseyle paylaşmak zorunda değilsiniz. Bilgileriniz kimseyle  paylaşılmaz! Rol tabanlı  erişim sayesinde kimin hangi  bilgileri görebileceğine siz karar verirsiniz.
Hassas Verilere Saygılı: TC Kimlik , kredi kartı, ve email gibi kişisel veriler otomatik olarak maskelenir.Admin aktivitesini de kayıt altına alınır. Hangi kişinin bilgileri sorgulandı takip edebilirsiniz.
Hızlı ve Genişleyebilir Mimari: Hızlı arama yapmak için SIEM ürünü almak zorunda değilsiniz. Kısıtlama yok, diskiniz ne kadarsa o kadar bilgiyi canlı olarak saklayabilirsiniz. İstediğiniz sayıda sorguyu aynı anda çalıştırılabilir, sonuçlarını saniyeler içinde alabilirsiniz. Topladığınız veriyi yerel ve coğrafi olarak yedekleyebilirsiniz. Dataskope İnstallation Manager ile ajan kurulumlarını uzaktan yapabilirsiniz.
Yöneltilebilir: Ajanlar C++ ile geliştirildiği için  Java versiyonunu güncelleyememe sorunu yaşamazsınız. Kurulumdan sonra ajanları  yönetmek için  “admin yetkisine gerek duymazsınız.
Sahip Olma Maliyeti: 400 veritabanı kayıtlarını tutmak için 100 adet  log toplama sunucusuna ihtiyacınız yok! Kullanıcı değişikliklerini tespit edebilmek için ek modül  satın almanıza gerek kalmaz. Sunucunuzhızlı diye gereksiz ücret ödemezsiniz. EPS  sınırsızdır. Veritabanı ve sunucu bazında lisanslama seçenekleri mevcuttur.

INFRASKOPE
“Yarın Çok  Geç  Olabilir, İnfraskope  ile insan faktörünü izleyin”

NSA gibi bir kurumdan 1.8 milyon gizili doküman nasıl sızdı? Nasıl  kimsenin haberi olmadı? En önemli  film şirketlerinden birinin tüm film arşivi çalınırken kullanılan log yönetim ürünü veya SIEM uygulaması neden uyarı üretmedi, DLP ve benzeri güvenlik yatırımları  neden sızıntıya engel olamadı.Benzer farkındalık  güvenlik  için en önemli  konulardan biridir. İnfraskope Server, kurumunuzdaki  dizüstü, masaüstü, sunucuların (Windows, Unix, Linux, ağ cihazlarının ,uygulama sunucularının, güvenlik duvarlarının ve diğer sistemler tarafından oluşturulan günlük kayıtlarını merkezi olarak toplayabilmenizi ve bu kayıtlardan gerçek zamanlı uyarı alabilmenizi sağlayan bir kayıt.

Neden İnfraskope?
Bir sürü yerli ve yabancı ürün varken neden Infraskope? Çünkü Infraskope ile aynı zamanda tecrübeyi de satın alırsınız. Hangi işletim sisteminden hangi olayların toplanması gerektiği, hangilerinin önemli veya önemsiz olduğu, logları toplamak için yapılması gereken alt yapı değişiklikleri ve benzeri bir çok konu hakkında araştırma yapmak zorunda kalmazsınız. Infraskope kurulduğunda bu kurallar kullanıma hazırdır.

Yorumlar (0)