banner565

banner472

banner458

banner457

3 çalışandan 1’i ofise dönüşün psikolojisine iyi geleceğini düşünüyor

Multinet Up, uzaktan çalışma uygulamasına son veren kurumlardaki çalışanların, ofise dönüş dönemiyle ilgili görüşlerini araştırdı.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:40
20683
3 çalışandan 1’i ofise dönüşün psikolojisine iyi geleceğini düşünüyor

3 binden fazla katılımcı ile gerçekleştirilen araştırma, Haziran itibarıyla haftanın her günü veya belli günlerinde zorunlu olarak ofiste çalışma düzenine geçiş yapacağını ifade eden kişilerin, bu süreçle ilgili düşüncelerini ve bireysel öngörülerini ortaya koyuyor.
Araştırmaya katılan kişilerin yüzde 34.3’ü ofise dönüş sürecinde ruhsal sağlıklarının olumlu yönde etkileneceğini, yüzde 18.2’si bu sürecin kendilerini mental olarak olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Ofise dönüş sürecinin ruhsal sağlıkları açısından iyi olacağını düşünen katılımcıların yüzde 67.9’u günlerini daha hareketli ve aktif geçirecekleri için ruhsal sağlıklarının iyiye gideceğini düşünürken; yüzde 15.6’sı ofise dönüş sürecinde evdeki gibi sürekli kapalı ortamda kalmayacakları için kendilerini daha iyi hissedeceklerini ifade ediyor. Çalışanların yüzde 9.8’i ise, evden çalışmanın sebep olduğu yalnızlıklarının sona erecek olması sayesinde ruhsal sağlık durumlarının daha iyi olacağına inanıyor.
Multinet Up CEO’su Ali Emre Sever, “Özellikle son yıllarda çalışma hayatının hızla değişen koşullarını yakından takip ediyor, çalışanların ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi analiz ederek çözümlerimizin her sektörden, her pozisyondan çalışana hitap etmesini sağlayacak geliştirmeleri yapıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)