banner565

banner472

banner458

banner457

CEO’ların yüzde 94’ünün gündeminde sürdürülebilirlik başı çekiyor

IBM (NYSE: IBM) İş Değerleri Enstitüsü (IBV) tarafından yapılan araştırmaya göre sürdürülebilirlik; kurumsal firmalar için en önemli konuların başında yer alıyor.

ÖNEMLİ NOTLAR 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:40
20749
CEO’ların yüzde 94’ünün gündeminde sürdürülebilirlik başı çekiyor

Sürdürülebilirliğin bir zorunluluk ve büyüme faktörü olarak kabul edildiğini ortaya koyan araştırmada; CEO’lar sık sık yönetim kurullarından ve yatırımcılardan gelen baskılarla karşı karşıya kalıyor, güvenilir veri kavrayışı eksikliği harekete geçme eylemlerini engelliyor. IBM’in her yıl yaptığı Own Your Impact çalışması, 60’ı Türkiye’den olmak üzere dünya çapında 3 binden fazla CEO’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan anketin sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 51’i önümüzdeki iki ila üç yıl içinde karşılaşacakları en büyük zorluklardan birinin sürdürülebilirlik olacağının altını çiziyor. Bu bağlamda CEO’ların yüzde 95’i, sürdürülebilirlik stratejilerini uygulamada en azından pilot aşamada olduklarını bildirirken, yüzde 23’ü ise tüm kuruluşlarında uygulamaya aldıklarını belirtti.
IBM Türkiye Genel Müdürü ve Teknoloji Lideri Volkan Sözmen, “CEO’lar şimdiye kadarki en karmaşık durumlardan olan enflasyon, savaş, yetkinlik eksikliği ve Pandemi gibi dönemleri deneyimliyor. Türkiye’de ise tüm bu engellere rağmen CEO’lar sürdürülebilirliğe öncelik veriyor. Ülkemizdeki CEO’lar, sürdürülebilirliğin çevre ve faaliyet gösterdikleri topluluklar üzerindeki etkisini görebiliyor” dedi.

Yorumlar (0)