banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

“Eleman sorunu kalıcı şekilde çözülmeli”

İstanbul’da OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü evsahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu’nun katılımıyla ‘OSB’ler İstişare Toplantısı’ düzenlendi.

OSB 01.01.2024, 00:01 22.01.2024, 09:29
16121
“Eleman sorunu kalıcı şekilde çözülmeli”

Toplantıda, OSB Uygulama Yönetmeliği’nden mesleki eğitime, yeşil dönüşümden sanayi alanları master planı hazırlıklarına değin OSB’lerle ilgili pek çok konu istişare edildi.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, “Hangi sanayicimizle otursam, ‘Eleman bulamadığım için yatırımımı erteledim’ diyor. Bu sorun, Türk sanayisi açısından artık çok büyük bir gelecek sorunu haline gelmiştir. Dolayısıyla, ikinci yüzyıl hedeflerimize ulaşmak için, bu meseleyi kalıcı bir şekilde çözmek zorundayız” diye konuştu.
İstişare kültürü ile düzenlenen bu tür toplantıların önemli olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı İnan, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, pek çok farklı konunun görüşüleceği toplantıda tecrübe ve birikimlerinin de aktarılmasının çok kıymetli olduğunu söyledi.
Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, Bakanlığın mesleki eğitim konusunda stratejik adımlar atılması için çalışmalarını sürdürdüğünü, mesleki eğitim konusunda OSB’ler içerisinde adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)