banner565

banner472

banner458

banner457

İMES OSB’den yıllık 1 milyar 150 milyon dolar ihracat

İMES OSB ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle düzenlenen İMES Ekonomi Zirvesi’nin ikincisi ‘Jeopolitik ve Ekonomi İşbrliği başlığı altında Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya bölgedeki OSB Başkanları, Bölge Müdürleri de katıldı.

OSB 01.11.2022, 00:01 21.11.2022, 09:41
20719
İMES OSB’den yıllık 1 milyar 150 milyon dolar ihracat

İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, İMES OSB’nin yıllık 1 milyar 150 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, OSB’nin yüzde 95 doluluk oranına ulaştığını söyledi: “Sanayicilerimizin daha iyi hizmet alabilmelerini sağlamak için İMES OSB İleri Mühendislik ve Mükemmeliyet Merkezimizi kurduk.”
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, İMES OSB’nin şu an 14 bin 160 kişiye istihdam sağladığını, bölgede 307 okul bulunduğunu ancak nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Dilovası küçük bir ilçe olsa da etkisi çok büyük. Bölgeye yatırımların artmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
İMES OSB İleri Mühendislik ve Mükemmeliyet Merkezi’nin dünyaya örnek olacağının altını çizen Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, “Dilovası girişimci kent olmak istiyor. Halk eğitim merkezinde girişimci kursları düzenleyeceğiz. Bu konuda sanayicilerimizin desteği bizim için önemli” açıklamasını yaptı.
Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, “İMES OSB, Dünya’nın 15. ekonomisi olabilir. Devletler, üst kurumlar devreye girmeye başladı. Jeopolitik riskler, enflasyon ve resesyon Dünya’da olumsuzluklara neden oluyor, ülke olarak bunlarla baş etmeliyiz” dedi. Dünya Gazetesi Yazarı Prof.Dr. Erhan Aslanoğlu, Türkiye’nin gelecek yıl ilk ve ikinci yarıda farklı konjoktörler yaşayabileceğini belirterek: “Türkiye’de sıkı para politikası olmazsa olmaz.”

Yorumlar (0)