banner565

banner472

banner458

banner457

Marmara Denizi Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

OSBÜK ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Marmara Denizi Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

OSB 01.07.2021, 00:01 28.07.2021, 10:19
22955
Marmara Denizi Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Marmara Denizi’ne kıyısı olan 7 şehirdeki işletmedeki 57 OSB ile online yapılan toplantıda, OSB’lerin atık su arıtma tesislerindeki mevcut durumu ve geleceğe dair projeksiyonlar konuşuldu. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Su ve Toprak Yönetimi Daire Başkanı Gürsel Erul, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin başkanları, bölge müdürleri ve çevre birimi yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Kütükcü, Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu’nda yer alan OSBÜK’ün hem Marmara Bölgesi’nde yaşanan müsilaj olayını hem de OSB’leri yakından takip ederek, çok yönlü saha çalışmaları yaptığını dile getirdi. Eylem Planı kapsamında Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova illerinin belirlendiğini aktaran Kütükcü, “Bu 7 ilimizde 70 OSB’miz var. Bu OSB’lerimizin 57’si işletme halinde. Hem bu 57 OSB’mizde hem de daha sonra işletmeye alınacak ve bölgede kurulacak OSB’lerimizde atık su başta olmak üzere çevreyle ilgili atılacak her adım bizim için çok değerli. Bunun için müsilaj sürecini yakından takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bölgedeki atıklar yeniden gözden geçirilecek: Bakan Yardımcısı Büyükdede, müsilajın Marmara Denizi’ni ciddi boyutta etkilediğini, bu konuyla bölgedeki atıkların yeniden gözden geçirilmesi fırsatının elde edildiğini söyledi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu alandaki çalışmaları hakkında bilgiler verdi: “Marmara Denizi ile ilgili ne kadar OSB, endüstri bölgesi, serbest bölge ve münferit sanayi tesisleri varsa bunlardan Bakanlığımız sorumlu. Bugünkü toplantıyla OSB’ler özelinde konuyu gözden geçirip, ilgili arkadaşların görüşlerini almak istiyoruz.” Daire Başkanı Gürsel Erul, müsilaj ve bu kapsamda yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaparken, OSBÜK Uzmanı Erhan Işık da Eylem Planı içerisindeki OSB’lerle ilgili bilgiler verdi.

Yorumlar (0)