banner565

banner472

banner458

banner457

“OSBÜK–TOBB ve KOSGEB işbirliği çok kıymetli”

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve KOSGEB işbirliğinde KOBİ Gelişim Destek Programı webinarı düzenlendi. Webinar’da OSBÜK-TOBB ve KOSGEB işbirliğinin önemine vurgu yapıldı.

OSB 01.11.2021, 00:01 25.11.2021, 09:38
18177
“OSBÜK–TOBB ve KOSGEB işbirliği çok kıymetli”

OSB’lerdeki katılımcı firmalar ve KOBİ’lerin destek alabileceği KOBİ Gelişim Destek Programı’nda KOSGEB çağrısı yayınlandı. OSBÜK, TOBB ve KOSGEB işbirliğinde bu çağrının ayrıntıları sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalara anlatıldı.
İhracat odaklı KOBİ’ler öncelikli: Webinarın açılışında OSBÜK’ün KOSGEB ile aynı bakanlığa bağlı olduğunu ve OSB’lerdeki firmaların da TOBB’a bağlı olduğunu hatırlatan OSBÜK Genel Sekreteri O. Fatih Soysal, bu anlamda OSBÜK-TOBB-KOSGEB işbirliğinin çok kıymetli olduğunu söyledi.
Pandemi döneminde dijitalleşme ve bu alanda verilecek desteklerin öneminin arttığını ifade eden Soysal, “KOSGEB güzel bir vizyon hazırlamış. Yenilikçi, teknolojik ve katmadeğeri yüksek ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’lerin öncelikleri olduğunu, yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lere destek vermeyi hedeflemişler. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çağrı bütçesi 200 milyon TL olacak: TOBB Reel Sektör Araştırma Geliştirme ve Uygulama Daire Başkanı Hasan Çağlayan Dündar, çıkılan yeni çağrıyı çok sayıda kişinin beklediğini söyledi.
Çağlayan, “Pandemi ile dijitalleşmenin önemini bir kere daha anladık. Ancak dijitalleşmenin getirdiği bir maliyet var. Ülke ekonomisi için çok önemli olan KOBİ’lerde üretim ve ticaretin dijitalleşmesini desteklememiz gerekiyor. Bu nedenle KOSGEB’in desteğini önemli görüyoruz” dedi.

İş dünyasının geçirdiği dijital dönüşüme dikkat çeken KOSGEB Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Necati Günaydın ise rekabette avantaj için dijitalleşmede iş dünyasının önde olması gerektiğini söyledi. Günaydın, dijital teknolojide yerli ve yetkin projelere önem verildiğini, şu anki çağrı bütçesinin 200 milyon TL olduğunu vurgulayarak, nesnelerin interneti ve akıllı sensör teknolojileri gibi daha birçok alanda destek verdiklerini anlattı.
KOSGEB Proje Destekleri Müdürü Kürşad Emre Dunay da KOBİ’ler, OSB’ler ve OSB’lerde bulunan sanayicilere KOBİ Gelişim Destek Programı’nın ayrıntılarını anlattı.

Yorumlar (0)