banner565

banner472

banner458

banner457

Türk-Japon ortaklığında Kocaeli’de dev yatırım; IHI Dalgakıran 

Japon IHI ve Dalgakıran Kompresör’ün ortaklığında kurulan Türkiye’nin ilk ve tek kompresör fabrikası İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde (İMES OSB), Kocaeli’nde; Dilovası’nda açıldı.

OSB 01.11.2018, 00:00 29.11.2018, 09:51
6711
Türk-Japon ortaklığında Kocaeli’de dev yatırım; IHI Dalgakıran 

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, Yalova-İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, TOSB Otomotiv Yan Sanayi ve İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, IHI Dalgakıran CEO'su Kazuo Kobayashi, IHI Dalgakıran ve Dalgakıran Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, IHI tepe yöneticilerinden Hideaki Ishige, IHI Yönetim Kurulu Üyesi Masafumi Nagano, bölge sanayicileri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, IHI Dalgakıran’ın Japon işbirliğinde Kocaeli’de açılan 15. fabrika olduğunu belirtti. “Türkiye mikro işletmelerden, orta ve büyük işletmelere doğru ölçek büyütmeye devam ediyor” diyen Büyükdede, Türkiye için sanayi bölgeleri üretmeye devam ettiklerini, yeni organize sanayi alanları, endüstri bölgeleri üretmeye; müteşebbislerin önünü açmaya devam edeceklerini, sanayicileri OSB’lerdeki boş arazilere yönlendirmeye ve onların da gelişmesini sağlamaya devam ettiklerini söyledi.
IHI Dalgakıran ve Dalgakıran Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, şirketlerini bugünlere getiren Ömer Dalgakıran'a teşekkür ederek, “IHI Dalgakıran Turbo Kompresör üretim tesisini Türkiye'ye kurarak hem ithalat oranını düşüreceğiz hem de ihracata katkı sağlamış olacağız” dedi ve 2019 yılının Haziran ayında IHI Dalgakıran’ın yakınında yeni bir 50 bin m2’lik kompresör fabrikasının açılışını yapacaklarını müjdeledi.
IHI Dalgakıran CEO'su Kazuo Kobayashi, açtıkları tesisin Çin ve Japonya'dan sonra en son teknolojiye sahip 3. fabrika olduğunu söyledi: “100 kişiden fazla çalışana sahip olan bir fabrika olmayı hedefliyoruz. 5 yıl içerisinde yılda 300 adetten fazlasını üretmeyi hedefliyoruz.” IHI Dalgakıran Genel Müdürü Yakup Tüfekçi, çok yakın bir zamanda IHI Dalgakıran resmi Ar-Ge merkezini açmış olacaklarını duyurdu: “Yaklaşık iki ay içerisinde yerlilik oranımızı yüzde 70’lere çıkaracağız.”

Yorumlar (0)
banner557