banner565

banner472

banner458

banner457

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ankara Ofisi açıldı

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ankara Ofisi’nin açılışı için Türkiye’ye gelen Almanya Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği CEO’su Dr. Martin Wansleben, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TOBB İkiz Kuleler’de görüştü.

REEL SEKTÖR 01.04.2019, 08:00 25.04.2019, 09:30
7406
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ankara Ofisi açıldı

Ofis açılışını takiben gerçekleştirilen Ekonomi Toplantısı’nda güçlü ekonomiler arasında yer almanın anahtarı olarak meslek eğitimi ve bu alandaki dijital gelişmeler değerlendirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ”Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu ofis; mevcut ekonomik ilişkilerimizi bir üst seviyeye çıkarıp, daha kuvvetli işbirliğini mümkün kılacaktır. En heyecan verici konulardan birisi yapay zeka alanında atacağımız adımlardır. Mesleki eğitim konusunda Almanya’daki uygulamalar ve tecrübe birikimi bizler için değerlendirilmesi gereken bir referans kaynağıdır” dedi.
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Markus C. Slevogt, “Özellikle inovasyon ve teknolojik gelişim için eğitimin teşvik edilmesi gerekir. AHK Türkiye, Almanya dual mesleki eğitim tecrübesinin, bilgi ve sisteminin Türkiye’ye aktarılmasında kilit rol oynayacaktır. İş süreçlerinin teorisine ve pratiğine hakim olan gençler, hem şirketlerin aradığı hem de ekonomiyi bir bütün olarak geliştiren profesyonellerdir” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)