banner565

banner472

banner458

banner457

Bakan Varank: “Amacımız adeta yeni bir verimlilik hareketi”

Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2018 Verimlilik Proje Ödülleri töreni KOSGEB Başkanlık Binası’nda düzenlendi. Törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü Dr. Halil İbrahim Çetin, KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt yer aldı. 

REEL SEKTÖR 01.01.2019, 08:35 31.01.2019, 12:14
9139
Bakan Varank: “Amacımız adeta yeni bir verimlilik hareketi”

Bakan Mustafa Varank, “Amacımız verimlilik anlayışını toplumumuzun her kesiminde yaygınlaştırarak, adeta yeni bir verimlilik hareketi başlatmaktır” dedi. Küresel rekabette ayakta kalmak için dijital dönüşümü içeren bir verimlilik anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade eden Bakan Varank, “İş yapma tarzımızı, küresel eğilimleri göz önünde bulundurarak yeniden gözden geçirmeliyiz” diye konuştu.
Makro düzeydeki başarıların, mikro seviyedeki verimlilikle doğru orantılı olduğunu bildiren Varank, şöyle konuştu: “Dolayısıyla; üretim süreçlerinin iyileştirilmesi, kurumsallaşma, işgücü niteliği, ürün tasarımı, markalaşma ve tanıtım gibi konularda firma kabiliyetlerinin artırılmasını hedefliyoruz. Rekabet ettiğimiz ülkelere kıyasla maalesef sanayide daha fazla enerji harcıyoruz. Bunu düşürmek için enerji verimliliği alanında iyileştirmeler yapmak gerekiyor.”
Ödül alan ‘Verimlilik Projeleri’ şunlar oldu: "KOBİ" kategorisinde Polin Su Parkları ve Havuz Sistemleri A.Ş., "Büyük İşletme Ar-Ge" kategorisinde Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş., "Büyük İşletme Sürdürülebilir Üretim" kategorisinde KORTEKS Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş., "Büyük İşletme Süreç İyileştirme" kategorisinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Türk A.Ş. ve "Kamu" kategorisinde 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü.

Yorumlar (0)
banner557