banner565

banner472

banner458

banner457

Çarkların yeniden dönme zamanı”

Dünyanın dengelerini alt üst eden Covid-19 salgınında ‘Yeni Normal’ olarak adlandırılan döneme girdik.

REEL SEKTÖR 01.07.2020, 08:12 29.07.2020, 20:40
18878
Çarkların yeniden dönme zamanı”

Ülkeler, küresel ticaretin yeniden canlanması için gerekli tedbirleri belirleyip yeniden harekete geçmenin planlarını yapıyor.
İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini’ye göre hem Türkiye hem de İtalya sanayide ve turizmde yeniden atağa kalkacak. Türkiye ile İtalya arasındaki ticaret hacminin 20 milyar dolar seviyesinde olduğunu vurgulayan Manzini şöyle konuştu: “Artık ekonomiler ön planda olacak. Küresel çapta ciddi bir hasar var. Her iki ülke arasındaki ticaret hacmi belirli bir dengede seyrediyor. Bu ekonomiler üretim ve sanayi odaklı. Turizm de bu noktada önemli bir rol alıyor. Çarkların durması hem İtalya’yı hem de Türkiye’yi ağır bir şekilde vurur. Yatırımların yeniden canlanması gerekiyor. İlk hedef, geriye gitmiş olan ekonomilerin aktivitelerinin salgın öncesi seviyeye gelmesi.”
Ticaretin devam edebilmesi için İtalyan ve Türk KOBİ’lerin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Manzini, “Fuarlar bunun için kritik öneme sahipti ancak salgın nedeniyle 2021’e kadar olmayacak. KOBİ’leri sanal heyetlerle buluşturmayı hedefliyoruz. 80 ülkede faaliyet gösteren İtalyan Ticaret Odaları ile işbirliği içerisindeyiz. Türk sanayicileri dünya ile buluşturmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)