banner565

banner472

banner458

banner457

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, ileri biyolojik arıtma tesislerine bir yenisini daha ekledi

Kartepe, Başiskele ve İzmit ilçelerinin atık sularını arıtmak için yapılan 166 bin m3/gün kapasiteli Başiskele Kullar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, INEVA’nın Kullar Atıksu Arıtma Tesisi bünyesinde kuruldu.

REEL SEKTÖR 01.04.2019, 08:00 25.04.2019, 09:29
7526
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, ileri biyolojik arıtma tesislerine bir yenisini daha ekledi

INEVA’dan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne arıtma tesisi Başiskele Kullar'daki 'İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri'nden çıkan arıtma çamurlardan elektrik enerjisi elde edilecek. Tesis faaliyete girdiğinde, günde ortalama 95 ton arıtma çamuru termal işlemden geçirilecek. Kurulan tesise eklenen türbinler vasıtası ile buhar enerjisinden yenilenebilir enerji kapsamında saatte 960 kW elektrik üretilecek.
INEVA Çevre Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Volkan Akıncı, “İSU’nun Gebze ve Başiskele (Kullar) tesislerinden çıkan arıtma çamurları mevcut sistemde çimento fabrikalarında yakılıyordu. Bu da İSU'ya yılda yaklaşık 10 milyon liralık yük getiriyordu ve sürdürülebilir değildi. Bizim kurulumunu ve deneme çalışmalarını başarı ile tamamladığımız tesisler sayesinde İSU, çamuru kurutma işlemine gerek kalmadan yakarak bertaraf ederken aynı zamanda elektrik enerjisi elde edecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)