banner565

banner472

banner458

banner457

Kuzey Ren Vestfalya, İzmirli yatırımcıları bekliyor

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Türk yatırımcılara sunduğu fırsatlar, eyaletin yatırım ajansı NRW.INVEST’in ( www.nrwinvest.com ) Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlediği toplantıyla İzmirli yatırımcılara tanıtıldı.

REEL SEKTÖR 01.06.2019, 08:00 24.06.2019, 09:18
5536
Kuzey Ren Vestfalya, İzmirli yatırımcıları bekliyor

Federal Almanya Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu Ekonomi Bölümü Danışmanı Nalan Bostancıoğlu, iki ülke arasında yatırımların ve ticaret hacminin artması için ortamın her geçen gün iyileşmekte olduğunu söyledi.
NRW.INVEST Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya, İşlerini Avrupa’ya taşımak isteyen Türk iş insanlarına Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’ni tanıtarak bedelsiz danışmanlık ve bürokratik destek verdiklerini söyledi. Akkaya şunları söyledi: “Kuzey Ren-Vestfalya, Almanya’nın en kalabalık nüfuslu federal eyaleti durumunda. Burada yerleşik bulunan 18 milyon civarındaki nüfus, yaklaşık 705 milyar Avro’yu bulan ve Almanya’nın toplam gayri safi yurtiçi hasılasının beşte birinden fazlasına denk gelen bir ekonomik değer üretiyor. Düsseldorf’u merkez alan 500 kilometrelik bir yarıçap çizerseniz, burada takriben 160 milyon insan yaşıyor. 2018 yılında eyalette ortalama kişi başı GSYH 39 bin Avro’nun üzerinde olup, çalışan başına da ortalama 75 bin Avro seviyesinde gerçekleşmiş durumda.” Geçtiğimiz yıl ajans olarak 45 firmaya ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduklarını ve bu yılın ilk dört ayında 20 firmanın kendilerine başvurduğunu dile getiren Dr. Akkaya, Tadım, Norm Cıvata, Paşabahçe, Sarar, Zen Pırlanta, Tırsan, Nedex, Merinos, Altınay, Koleksiyon, Borusan Lojistik, Sera Food gibi Türk şirketin, Kuzey Ren Vestfalya eyaletini seçtiğinin de altını çizdi.“

Yorumlar (0)