banner565

banner472

banner458

banner457

Otomotiv sektörünün ‘Patent Karnesi’ belli oldu

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) ve Destek Patent işbirliği ile A’dan Z’ye patentin konuşulduğu ‘Projeden Patente’ sohbetlerinin ilkinde otomotiv sektörünün dünü, bugünü ve yarını masaya yatırıldı.

REEL SEKTÖR 01.02.2019, 08:00 01.03.2019, 10:42
9446
Otomotiv sektörünün ‘Patent Karnesi’ belli oldu

Destek Patent Türkiye ve Avrupa Patent Vekili Hakan Özcan’ın sunumuyla gerçekleşen etkinlikte otomotiv sektörünün patent karnesi de ortaya çıktı. 2018 yılı otomotiv yan sanayi Ar-Ge çalışmalarında dünyada Almanya’nın başı çektiğini dile getiren Özcan, Ar-Ge çalışmalarında ilk 10’a giren firmaların toplamda yaklaşık 120 milyar dolar yatırım yaptığına dikkat çekerek, Almanya, Japonya, Amerika ve İngiltere’nin Ar-Ge çalışmalarında başı çektiğini aktardı.
Otomotiv sektörü patent aktivitesini 1900’lü yıllardan başlayarak 2018 yılına kadar değerlendiren Özcan, “Türkiye dünyadaki patent yatırımlarından birim olarak bir pay almıyor binde sadece 6 civarında düşük bir oran var. Bu da dünyadaki her bin patentten 6’sına denk geliyor. Yani patentte binde 6 oranında bir pazara sahibiz. Destek Patent olarak hedefimizin başında bu pazarı arttırmak geliyor. Türkiye pazarında yüksek bir potansiyel var. Bu anlamda üretim, proje ve performans kriterleri de var. Bizler de şirket olarak sektöre yol göstereceğiz. Otomotiv sektörü açısından önemli bir misyonu olan ‘Projeden Patente’ sohbet toplantılarını önümüzdeki günlerde yeni bir konu ışığında tekrar gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)