banner565

banner472

banner458

banner457

TİM ve TEB Türkiye’nin en iyi girişimcilerini İstanbul’da buluşturdu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) ortaklığında Türkiye’nin girişimcilik, teknoloji ve ihracat alanlarında gelişimine katkı vermek amacıyla hayata geçirilen TİM-TEB Girişim Evleri’nin başarılı girişimcileri ödüllendirildi.

REEL SEKTÖR 01.11.2018, 00:00 29.11.2018, 09:13
5321
TİM ve TEB Türkiye’nin en iyi girişimcilerini İstanbul’da buluşturdu

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın himayelerinde Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Türkiye’nin Girişimcileri Ödül Töreni’ne Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminden 500’ü aşkın katılım gerçekleşti. Gecenin açılış konuşmalarını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici gerçekleştirirken TİM-TEB Girişim Evleri’nden 10 başarılı girişimci ödüle layık görüldü.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, başta kadın girişimciler olmak üzere girişimciliğe çok önem verdiğini belirterek, “Girişimcilik bir ekonominin yüklemidir. Yüklem olmadan cümle kuramazsınız. Yeni ürünler, yeni iş yapma teknikleri ve yenilikçi fikirler girişimcilerin eseridir. Girişimci zihinler bir ülkenin zenginleridir. Bu girişimci fikirleri harekete geçirecek tüm yaratıcı fikirleri desteklemeli, yüreklendirmeli ve girişimci zihinler için gerekli ekosistemi yaratmak için her türlü çabayı birlikte göstermeliyiz” dedi.
TİM Başkanı İsmail Gülle ise yaptığı konuşmada 2018 Küresel Girişimcilik Endeksi’ne göre Türkiye’nin 137 ülke arasında 37. sırada yer aldığını, “start-up yetenekleri” ve “yenilikçilik”te ise çok daha üst sıralarda olduğunu söyledi. 2015 yılında TEB ile yola çıkarak Türkiye’nin geleceğine ışık tutan girişimcilere katkı sağlayacak TİM-TEB Girişim Evleri’ni açmaya başladıklarını belirten Gülle, bugüne kadar 650’den fazla girişimci yetiştirdiklerini vurguladı.

Yorumlar (0)