banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye kültür endüstrilerinin potansiyelini artırmak

T.C Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmiş, TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) tarafından yürütülen ‘Türkiye Kültür Endüstrilerinin Potansiyelinin Artırılması Projesi’nin Kapanış Çalıştayı çevirim içi olarak gerçekleşti. 

REEL SEKTÖR 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 11:15
20740
Türkiye kültür endüstrilerinin potansiyelini artırmak

TOSYÖV Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, açılış konuşmasında; Türkiye KOBİ’lerinin önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan TOSYÖV’ün bu projede rol almasının önemini vurgularak, KOBİ’lere yönelik çok sayıda projeye imza attıklarını belirtti: “Ama bizi en çok heyecanlandıran projenin bu olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü inanıyorum ki ülkemiz yaratıcı potansiyelini geliştirdikçe uluslararası rekabette önemli bir yer tutacak. Günümüzde yaratıcı kültür endüstrileri girişimciliği; yenilik geliştirme kapasitesini güçlendiren ve ekonomik büyümeyi hızlandıran önemli bir faktör, yapısı gereği sürekli yenilenen, beşeri insan sermayesi olarak tanımlanan kabiliyet ve yaratıcılık faktörüne şiddetle ihtiyaç duyan sektörler.”
Kapanış Çalıştayı’nın moderatörlüğünü Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden (YAKEM) Dr. Erman M. Demir yaptı, UNESCO Türkiye Milli Komitesi Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nilüfer Timisi, ‘KİFAÇ Bağlamında Kültür Endüstrileri’ni, TOGED 2. Başkanı Özgür Karayalçın,  ‘Dijital Oyunların Toplumlara ve Kültürlere Etkisi’ni,  TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi Başkanı Ali Ata Kavame, ‘Yaratıcı Kültür Endüstrileri Potansiyeli ve Türkiye İçin Fırsatları’ anlattı.

Yorumlar (0)