banner565

banner472

banner458

banner457

Girişimcinin finansmana ulaşması kolaylaşıyor 

Yıldız Tekno GSYO, Kocaeli’de gerçekleştirilen ‘İnovasyonun Finansmanı Zirvesi’ne ana sponsor oldu. Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, “YTÜ Yıldız Teknopark, Halkbank, Kalyon Ventures ve Türk Telekom Ventures olarak girişimlerin finansmanları için güçlerimizi birleştirdik. Bugün, gençlerin kitle fonlamalarıyla alakalı finansman enstrümanlarının her birine kolayca ulaşabilmesi için teknoparkları özellikle YTÜ Yıldız Teknopark’ı adres olarak göstermiş olduk.”

TEKNOPARKLAR 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:41
20832
Girişimcinin finansmana ulaşması kolaylaşıyor 

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Euritech Avrasya Ar-Ge, İnovasyon, Teknoloji Zirve ve Sergisi’nin son gününde, YTÜ Yıldız Teknopark iştiraklerinden Yıldız Tekno Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (GSYO) ana sponsorluğunda ‘İnovasyonun Finansmanı Zirvesi’ gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman ve MMG Genel Başkanı Bülent Şen tarafından gerçekleştirilen Zirve’ye çok sayıda yatırımcı ve girişimci katıldı.
Etkinlikte konuşan Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sundukları cazip teşviklerin ve gelişen ekosistemin meyvelerini son yıllarda toplamaya başladıklarını belirtti. Gürcan, “2021 yılı Türk girişimcileri için oldukça iyi geçti. Türkiye’de start-upların aldığı yatırımlar 2021 yılında bir önceki yıla göre 21 kat artarak 3.2 milyar dolara ulaştı. Şu ana kadar 6 Türk şirketi 1 milyar dolar değerlenmeyi geçerek unicorn, 2 şirketimiz ise 10 milyar dolar değerlenmeyi geçerek decacorn oldu. 2023’e kadar Türk unicorn sayısının 10’a çıkmasını hedeflemekteyiz” dedi.

“Gençlerimiz, fikirlerini global rekabete açabilmek için finansmanla buluşturmalı”
Gençlerin, fikirlerini hayata geçirebilmeleri için finansmanın büyük önem taşıdığının altını çizen YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, “Gençler bir fikir ortaya koyuyorlar, fikirlerini gerçekleştirmek için çok büyük bir çaba içerisindeler. Ama fikri büyütebilmenin yolu finansmandan geçiyor. Gençlerin fikirlerini yatırımcılara, girişimcilere göstermesi gerekiyor. Biz Zirvemizi buna ayırdık. Gençlerimizin birçok fikri var ve buradaki fuar alanında da projelerini sergiliyorlar. Bu fikirleri belli bir aşamaya getirmişler. Ama bu aşamayı Türkiye ölçeğinin dışına çıkarabilmek, global rekabete açabilmek için finansmanla buluşturmak durumundalar” diye konuştu.

“4 şirket şu anda girişimlerin finansmanı için de güçlerini birleştirdi”
YTÜ Yıldız Teknopark olarak hem bu girişimlere yer veren hem de sermaye vermek üzere bir oluşum hayata geçirdiklerini aktaran Tanışman, şunları ifade etti: “Bu, dört ayağı olan güçlü bir oluşum. YTÜ Yıldız Teknopark, Halkbank, Kalyon Ventures ve Türk Telekom Ventures olarak girişimlerin finansmanları için güçlerimizi birleştirdik. Bugün, gençlerin kitle fonlamalarıyla alakalı finansman enstrümanlarının her birine kolayca ulaşabilmesi için teknoparkları özellikle YTÜ Yıldız Teknopark’ı adres olarak göstermiş olduk.” Tanışman, “Bizim girişimcilerden ana beklentimiz; lütfen kapıları çalmayı bırakmasınlar. Çünkü onların cesaretini arttırabilecek olan her türlü enstrümanı en başta devletimiz sağlamaya çalışıyor, teşvikler veriyor. Tecrübelerini aktarmak için pek çok katılımcı, firma burada. Girişimciler lütfen buradaki imkanların peşinde koşsunlar, lütfen yılmasınlar” dedi. Yıldız Tekno Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı 30 milyon sermaye ile hayata geçirildi.

Yorumlar (0)