banner565

banner472

banner458

banner457

“Grape Law; tüccarlar, yatırımcılar ve girişimcilerin Amerika’ya açılmalarının önünü açıyor”

Amerika’da şirket kurma, vize ve Green Card konularında hizmet veren Grape Law firmasının Kurucusu, Avukat Muhammed Üzüm ile Amerika fırsatları üzerine sohbet ettik.

HABER 01.05.2024, 00:01 06.05.2024, 10:09
6851
“Grape Law; tüccarlar, yatırımcılar ve girişimcilerin Amerika’ya açılmalarının önünü açıyor”

- Bize biraz kendinizden, Amerika’ya göç yolculuğunuzdan ve Grape Law’ın kuruluşundan bahsedebilir misiniz?
Minnesota Law School’da hukuk yüksek lisansımı tamamladım. Amerika maceram da Minnesota’da başladı. Sonrasında ABD’de kalmaya karar verdim. Amerika’nın baro sınavını geçtikten sonra New York Barosu’na kayıtlı bir avukat olarak Amerika göçmenlik ve ticaret hukuku alanında faaliyet gösteren çeşitli hukuk bürolarında çalıştım.
Girişimcilik tutkumu uzmanı olduğum Amerika göçmenlik ve ticaret hukukuyla birleştirerek Grape Law’ı kurdum. Bugün itibarıyla 50’den fazla çalışma arkadaşıyla giderek büyüyen bir firmaya dönüştüğünü görmek memnuniyet verici.

- Amerika küçük, orta ve büyük ölçekteki işletmeler ve şirketler için hedef bir destinasyon. Bize Amerika’nın ticaret ve iş dünyası için neden ve nasıl cazip olduğunu anlatabilir misiniz? Türkiye bu ticaret ve iş ağında nasıl bir konuma sahip?
ABD girişimciliğin ve yatırımın merkezlerinden. Amerika’nın uzun zamandır Dünya’nın lider ekonomisi olmasında çeşitli ticaret ve yatırım teşvikleri kadar, bu teşviklerden uluslararası tüccarlar ile yatırımcıların da faydalanabilmesi adına kurduğu göçmenlik hukuku sisteminin de payı var.
Türkiye de gelişmekte olan bir ekonomiye ve kayda değer bir nüfusa sahip. Bu, Amerika’nın iş yapma ve şirketleşme kolaylığından, yatırım pazarının genişliğinden, sermayeye hızlı erişim imkanından ve vergi avantajlarından faydalanmak isteyen sayısız Türk tüccar ve yatırımcıyı cezbediyor.


- Amerika’ya ticaret yapmak ve iş operasyonlarını genişletmek konusu “Amerika’ya bir tüccar, yatırımcı, işletme/şirket sahibi olarak nasıl gidilir?” sorusunu da beraberinde getiriyor. Tüccarlar ve işletme/şirket sahipleri Amerika’ya hangi vizelere başvurarak gidebilir?
Amerika’da şirket kurarak ve ülkeler arasında ticaret yaparak uluslararası ticaret ve iş ağına doğrudan erişme şansına sahip oluyor ve şirket operasyonlarınızı hızlıca geliştirebiliyorsunuz.
İşletme sahiplerinin, yatırımcıların ve Amerika’yla ticaret yapan kişilerin tercih edebileceği birçok vize ve Green Card seçeneği de bulunuyor. Örneğin; Tüccar Vizesi olarak bilinen E-1 ve Yatırımcı Vizesi olarak da bilinen E-2. Diğer taraftan, şirket içi yönetici transferinde kullanılan L-1 Vizesi, Amerika’da aktif olan bir şirket ofisine transfer olmak ve Amerika’da yeni bir şirket ofisi açmak için alınabiliyor. L-1’in muadili sayılabilecek EB-1C ve sermaye yatırımı gerektirmesiyle E-2’ye benzeyen EB-5 Green Card’ları da Amerika’da kalıcı bir yaşam isteyenlerce tercih edilebiliyor.

- Grape Law olarak diğer Amerika göçmenlik hukuku firmalarından farklarınızı nasıl özetlersiniz? Hukuki hizmetleriniz müvekkillerinizin istedikleri sonuçlara ulaşmalarında nasıl yardımcı oluyor?
Grape Law bir göçmenlik hukuku firması olduğu kadar bir “hukuk teknolojisi” firması aynı zamanda. Geleneksel hukuk firmalarından ayrışmamızı alanının en parlak avukatlarını bir araya getirirken; teknolojiye entegre operasyon sistemiyle müvekkillerimize hızlı iletişim ve çok yönlü bir hizmet paketi vadetmemize borçluyuz.
Grape Law olarak şeffaflığa ve ulaşılabilirliğe dayanan bir müvekkil-avukat irtibatı kurarak müvekkillerimizin taleplerini en kısa sürede karşılıyoruz. Her bir müvekkilimize bu nitelikli hizmet paketini sağlayarak karşılıklı güven kuruyoruz. Amerika pazarına açılmayı hedefleyen şirketlerin, vize işlemleri ve şirket kuruluş süreçlerinde bizimle iletişime geçmelerini tavsiye ederiz.

Yorumlar (0)