banner565

banner472

banner458

banner457

IoT altyapısı ile caniasERP’nin etkinliği arttı

IAS Genel Müdürü İlker Er, IAS’nin 2019 yılı itibarıyla pilot projelerine başladığı otomasyon modülünü, 2019’daki çalışmalarını ve gelecek planlarını dergimiz KobiEfor’a anlattı.

HABER 01.10.2019, 07:40 25.10.2019, 09:18
22422
IoT altyapısı ile caniasERP’nin etkinliği arttı

İlker Er, “Günümüzde dijitalleşme, Endüstri 4.0 gibi kavramlarla birlikte başka sistemlerin, cihazların iletişim kurması, haberleşmesi ve bilginin hızlı şekilde yaygınlaşması, dolaşması ve kullanılabilmesi büyük önem arz ediyor. Yeni geliştirdiğimiz IoT altyapısı ile birlikte caniasERP’nin sinir ağları, kullanıcının istediği yere kadar uzanabilme yeteneği kazanmış oldu. Böylece caniasERP, artık tüm vücut fonksiyonlarını kontrol edebilen bir beyin gibi işletmenizdeki her iş merkezine, her cihaza, her sensöre, her sayaca kısaca işletmenin her noktasına erişebilir ve yönetebilir hale geldi. Bu işlev, çağımızda çok büyük bir avantaj” diye konuştu.

IAS 2019 yılında hangi gündem maddelerine odaklandı?
2019 bizim için yoğun bir yıl oldu, aynı tempo ile de devam ediyor. Bu yoğunluğun büyük bir kısmını 8.02 adını verdiğimiz yeni versiyon çalışmalarımız oluşturuyor. Yeni versiyonda ciddi yenilikler bulunuyor; kullanıcılarımıza çok daha yenilikçi, dinamik bir versiyon sunuyoruz. Ayrıca IoT konusunda, caniasERP’nin otomasyon modülü için altyapı ve üstyapı çalışmalarımız da yine bu dönemde hızlandı. Pilot proje üzerinde çalışmaya başladık ve 2019 bitmeden sonuç almak istiyoruz. Bunun yanı sıra bizim için önemli projelerden bir tanesi de IASDB idi. Kendi uygulamamız, sunucumuz, istemcimiz ve geliştirme altyapımızın ardından artık kendi veritabanımıza da sahibiz. Kendi veritabanımıza sahip olmak bize pek çok avantaj sağlayacak. IASDB ile birlikte önümüzdeki dönemde yoğunlaşmayı düşündüğümüz yapay zeka konusunda da çok hızlı yol alacağımızı düşünüyoruz. Kendi veritabanımızda yapay zeka fonksiyonları için gereken altyapıyı kurmak ve çalıştırmak çok daha kolay ve hızlı olacak. Kendi veritabanımızı geliştirmedeki temel amaçlarımızdan biri de buydu zaten. Uygulama tarafında ise web client’ı geliştirdik ve çok ciddi değişiklikler yaptık. Kullanıcılarımız caniasERP’nin bütün fonksiyonlarına istedikleri platformu kullanarak bağlanabilir hale geldiler. Aynı zamanda bilgi güvenliği konusunda de çok ciddi çalışmalarımız oldu. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereğince birçok düzenleme yaptık. Kişisel bilgilerin güvenliği konusunda üzerimize düşenleri yerine getirebilmek adına pek çok geliştirmeler yapıldı. caniasERP artık kullanıcılarının kişisel verilerinin korunması konusundaki bütün ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. Bu yıl, IAS olarak yurtdışı operasyonlarımızda da ciddi gelişmeler yaşadık. Güney Kore’de yeni şirketimizin açılmasıyla o bölgedeki etkinliğimizin yakın zamanda ciddi anlamda artacağını düşünüyoruz. Farklı lokasyonlar için de girişimlerimiz sürüyor.

caniasERP Gelecek İçin Hazır!
IAS olarak otomasyon konusunda ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz? 
caniasEPR için IoT altyapısı geliştirmek ve bu altyapı üzerine otomasyon modülü kurgulamak geçtiğimiz yıllarda en önemli hedeflerimizden biriydi. 2019 yılında bu hedefimizi gerçekleştirdik. Bu yıl bitmeden de bazı müşterilerimizde uygulama canlı kullanıma geçmiş olacak ve böylece ilk meyvelerini toplamaya başlayacağız. Günümüzde dijitalleşme, Endüstri 4.0 gibi kavramlarla birlikte başka sistemlerin, cihazların iletişim kurması, haberleşmesi ve bilginin hızlı şekilde yaygınlaşması, dolaşması ve kullanılabilmesi büyük önem arz ediyor. Yeni geliştirdiğimiz IoT altyapısı da bize bu iletişim için çok kullanışlı bir araç sağlıyor. Bu araç ile müşterilerimiz, üretimde iş makinelerine, cihazlara ve sensörlere bağlanarak veri akışını çevrimiçi bir şekilde ERP sistemine aktarabiliyorlar. Eskiden ERP masanızdaki bilgisayardaydı. Şimdi ise bu IoT altyapısı ile birlikte caniasERP’nin sinir ağları, kullanıcının istediği yere kadar uzanabilme yeteneği kazanmış oldu. Böylece caniasERP, artık tüm vücut fonksiyonlarını kontrol edebilen bir beyin gibi işletmenizdeki her iş merkezine, her cihaza, her sensöre, her sayaca kısaca işletmenin her noktasına erişebilir ve yönetebilir hale geldi. Bu işlev, çağımızda çok büyük bir avantaj. Ancak özellikle üretimde kullanılan otomasyon sistemleri ciddi zaman ve para gerektiriyor. Bunlara ek olarak, kullanılan ERP sistemi ile entegrasyonu da yüksek bir maliyet istiyor. Biz bu işi kolaylaştırmak ve ucuzlatmak istedik ve bu projeye başladık ve başarı ile de gerçekleştirdik.

Yorumlar (0)