banner565

banner472

banner458

banner457

iyzico kusursuz alışveriş deneyimini fiziksel kanala taşıyor

iyzico, finansal hizmetleri demokratikleştirme, Türkiye’de dijital ticareti büyütmeye katkı sağlama ve ilk 5 finans kuruluşundan biri olma vizyonuyla, bundan sonraki süreçte de kolay, hızlı ve güvenli alışverişin adresi olmaya devam etmeyi hedefliyor. iyzico Head of Sales Akif Sezer, “Tüm bunlara ek olarak iyzico’nun hem iş yerlerinin hem de müşterilerin buluşma noktası haline gelmesini hedefliyoruz” dedi.

HABER 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:48
28895
iyzico kusursuz alışveriş deneyimini fiziksel kanala taşıyor

iyzico, 65 milyar TL’lik yıllık işlem hacmi, 90 binden fazla üye iş yeri, 1 milyondan fazla alt üye iş yeri ile 5 milyon korumalı alışveriş kullanıcısına dokunuyor. Her yıl yüzde 90’a yakın büyüme sağlayan iyzico, bu yılı da benzer bir performans ile kapatıyor.
iyzico Head of Sales Akif Sezer, güvenli ödeme altyapısıyla alıcı ve satıcı için demokratik bir ekosistem sunduklarını söylüyor. Sezer, “Geliştirdiğimiz ‘iyzico Korumalı Alışveriş’ çözümü ile güvenli ödeme altyapısı sunuyoruz. 7/24 canlı destek ve iptal-iade süreçleri için kolaylık sağladık. Bu sayede bilinirliliği az olan markalar için bir güven simgesi haline geldik. Bugüne kadar 5 milyondan fazla tüketici ‘iyzico Korumalı Alışveriş’i tercih ederken; üye iş yerlerimizin kazancını ortalama yüzde 8 oranında artırmayı başardık” dedi. iyzico Korumalı Alışveriş’in tüm ayrıcalıklarına sahip olan iyzico ile Öde hizmeti ile üye iş yerlerin müşterilerine yüzde 37 daha hızlı tamamlanan bir ödeme deneyimi sunulduğunu paylaşan Sezer, bu avantajları sayesinde iyzico ile Öde’de 2021-2022 döneminde işlem adedi bazında yüzde 208 büyüme kaydettiklerini açıkladı. Geçtiğimiz yıl içerisinde iyzico ile Öde’nin e-ticaret işlemleri içindeki payı aylık bazda yüzde 13 seviyesinden yüzde 20 seviyesine kadar yükseldi.

iyzico akıllı cep telefonlarını temassız POS’a dönüştürüyor
Bugüne kadar ağırlıklı olarak internet alışverişi tarafında konumlandıklarını ama artık oyun sahalarını genişlettiklerini söyleyen Akif Sezer, “iyzico Cep POS ürünümüzle, üye iş yerlerinin fiziksel POS cihazına ihtiyaçlarını ortadan kaldırarak, akıllı cep telefonlarını temassız POS cihazına dönüştürüyoruz. Böylece üye iş yerlerimiz, kolay kurulumla hızlı bir şekilde ödeme almaya başlarken, mağazada kasa harici herhangi bir yerden cep telefonu ile kartlı ödeme alabilecekler” diye konuştu.
Kısa bir süre önce devreye alınan alışveriş kredisi ile de hem üye iş yerlerine, hem de kullanıcılara hızlı, rahat ve güvenli bir şekilde alışveriş imkanı sunduklarının altını çizen Sezer, şu bilgileri verdi: “Alışveriş kredisi ile üye iş yerleri, bankalarla ayrı ayrı işbirlikleri ve entegrasyonlar yapmak yerine tek bir iyzico ile Öde entegrasyonuyla kredi kullandırabilecek. Ayrıca kullanıcılarına alternatif ödeme yöntemi ile taksit kampanyalarına benzer şekilde vadeli ödeme çözümü sunabilecek. Son kullanıcıysa, satın almak istediği ürün özelinde kart limitine takılmaksızın kolayca alışverişini tamamlayabilecek. iyzico Alışveriş Kredisi minimum 500 TL ve maksimum 50.000 TL sepet tutarlarında kullanılabilecek.”
iyzico Cep POS ve alışveriş kredisinin yanı sıra önümüzdeki dönemde de sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak yeni ürünleri üye iş yerlerinin kullanımına sunmak için çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Sezer, “Toplu link gönderimi, ortak ödeme sayfası gibi ürünlerimizi de önümüzdeki dönemde üye iş yerlerimizin hizmetine sunacağız. Türkiye ödeme sektörünün lideri olarak değişen şartlara hızla uyum sağlamaya devam ederek, üye iş yerlerimiz için fırsatlar yaratmaya ve büyümelerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Sezer, 2022 yılının B2B ve online alışveriş odaklarını B2C ve fiziksel alışverişi de kapsayacak şekilde geliştirmeye başladıkları bir yıl olduğunu belirterek, sadece satıcılar açısından değil alıcılar için de fiziki alışverişte iyzico deneyimini yaşamalarını mümkün kılmak için adımlar atmaya devam edeceklerini duyurdu.

Yorumlar (0)