banner565

banner472

banner458

banner457

NGN, Türkiye’nin dijital kalesi Star of Bosphorus ile fark yaratıyor

NGN, tek çatı altında sunduğu; sistem entegrasyonu, Türkiye’nin yerli veri merkezi ‘Star of Bosphorus’, NGN Cloud hizmeti, yönetilen hizmetler, dış kaynak hizmeti ve dijital dönüşüm & inovasyon çözümleri ile müşterilerinin BT yükünü kusursuz bir biçimde yöneterek, onları geleceğe hazırlıyor. NGN Genel Müdür Yardımcısı Sinem Edil, Türkiye’de veri merkezi ve veri depolama hizmetleri alanında sektörün en önemli oyuncularından biri olduklarını söylüyor.

HABER 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:48
28886
NGN, Türkiye’nin dijital kalesi Star of Bosphorus ile fark yaratıyor

NGN Genel Müdür Yardımcısı Sinem Edil, Türkiye’de veri merkezi ve veri depolama hizmetleri alanında sektörün en önemli oyuncularından biri olduklarını söylüyor: “Hem Türkiye’ye hem de bölgeye hizmet sunmak ve bu sayede ekonomiye katkı sağlamak amacıyla 2018’de hizmet vermeye başlayan, yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırımla ‘Türkiye’nin datasını koruyan dijital kale’ olarak adlandırdığımız Star of Bosphorus Veri Merkezi’ni hayata geçirdik.”
Sinem Edil, bulut hizmetleri ile ilgili çalışmalarını şöyle anlatıyor: “Biz artık müşterilerimize tek bir bulut çözümü sağlayıcısı olarak değil, çoklu bulut teknolojileri sağlayıcısı olarak hizmet veriyoruz. Kendi yerli bulut platformumuz NGN Cloud’un yanı sıra dünyanın önde gelen bulut sağlayıcılarından Huawei Cloud ile ‘Stratejik İş Ortağı’ statüsünde çalışıyoruz. Aynı zamanda müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre global bulut sağlayıcılarının çözümleriyle hibrit yapılar oluşturabiliyoruz.”
2022’de uyguladıkları doğru stratejiyi; kesintisiz altyapı ve verimlilik odağındaki büyümelerini 2023’te de sürdürmeyi planladıklarını kaydeden Edil, “Geniş kapsamlı hizmetlerimizle büyük kurumların yanında yeni girişimlerin ve KOBİ’lerin de dönüşümlerini gerçekleştirmeyi ve büyümek, gelişmek, yeni pazarlama açılmak için ihtiyaç duydukları altyapıyı sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuşuyor.
Hem bulut bilişim hem de veri merkezi alanındaki yatırımlarıyla sektörde öncü adımlar attıklarını ve Türkiye ekonomisine katma değer sağladıklarını ifade eden Edil, çalışmalarını şu şekilde örneklendiriyor: “NGN Cloud global bulut sağlayıcılarının sunduğu hizmetleri ‘Kullandığın Kadar Öde’ mimarisinde müşterilerine sunan Türkiye’deki ilk bulut sağlayıcısı olarak yatırımlarına devam ediyor. 2022’de gerçekleştirdiğimiz 5 milyon dolar yatırımla beraber veri merkezi ve bulut için yaptığımız yatırımı 160 milyon doların üzerine çıkardık. Müşterilerimizin felaket kurtarma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yedekli yapımızı güçlendirerek Ankara’daki Cloud altyapımıza da yatırım yapıyoruz. Kurulduğu günden beri her sene yatırım yaptığımız NGN Cloud’u 6 kat büyüttük, son yatırımımız ile yüzde 35 daha büyütüyoruz. Aynı zamanda katmadeğerli çözümler üreten iş ortaklarımızla çözümlerimizi geniş kitlelere ulaştırıyoruz. NGN Cloud altyapısı büyüdükçe iş ortaklarımızın da büyümesine olanak sağlıyoruz. Türkiye’nin en büyük bankalarından Denizbank ve Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Intertech ile birlikte sektörün ihtiyacı olan finansal bulut çözümü inter-Cloud projesini hayata geçirmek ve bu projeyi Türkiye’nin Yerli Veri Merkezi Star of Bosphorus altyapısıyla sunmaktan gurur duyuyoruz.”
Türkiye’nin bölgesel veri barındırma merkezlerinden birisi olma vizyonunu destekleyen Star of Bosphorus’un da atılımlarına devam ettiğini ve global oyuncuların Türkiye’de konumlanmasına imkan sağladığını kaydeden Edil, şu bilgileri veriyor: “Yakın bir zamanda bir dünya devi olan Huawei Cloud ile açıkladığımız stratejik işortaklığı bu adımların önemini ve değerini ortaya koyuyor. Ek yatırım yaparak 2. Modülü açma çalışmalarına başladık, hatta şimdiden onun da iki odasını dolduracak kadar talep aldık. 2. Modül ile 100 kişiye daha istihdam sağlamayı hedefliyoruz.  Star of Bosphorus fiziksel varlığının üzerinde konumlanan paha biçilemez değerdeki veriyi konumlandırıyor ve koruyoruz.”

Yorumlar (0)