banner565

banner472

banner458

banner457

Yurt dışında OVP’ye güven artarak devam ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası’nın Bahar Toplantıları’na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Bakan Şimşek’e Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da eşlik etti.

HABER 01.05.2024, 00:01 06.05.2024, 10:09
6645
Yurt dışında OVP’ye güven artarak devam ediyor

Dünya Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası gibi birçok uluslararası kuruluşla görüşmek için fırsat bulduklarını söyleyen Bakan Şimşek, IMF ve Dünya Bankası toplantıları ile G20 toplantılarına da katıldıklarını belirtti. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından 13. Türkiye Yatırım Konferansı düzenlendi.
Goldman Sachs ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, DEİK Başkanı Nail Olpak ve TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın yanı sıra ABD ve Türkiye’den iş dünyası temsilcileri ile portföy yatırımcıları katıldı.
Türkiye’nin Orta Vadeli Programı’nın (OVP) anlatıldığı toplantıda, ülkedeki yatırım ortamı ve fırsatları ele alındı.
Bakan Şimşek X hesabından yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ediyor. ABD temaslarımız kapsamında New York’ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile verimli görüşmeler yapıyoruz. Bu görüşmelerimizin Türkiye’ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum.”
Yatırımcılara OVP uygulamasını, elde edilen kazanımları ve bundan sonraki gidişatı hakkında kapsamlı sunumlar yaptıklarını kaydeden Bakan Şimşek, “Türkiye’ye çok güçlü bir ilgi var. Türkiye’nin hikayesi zaten güçlü, büyük, gelişen bir ekonomi. Dezenflasyonla, yapısal reformlarla, mali disiplinle makroekonomik temelleri güçlendiriyoruz ve bu çok ilgi çekiyor. Onun için yatırımcı ilgisi tek kelimeyle mükemmeldi” diye konuştu.
“Cari açık öngördüğümüzden daha hızlı daralıyor. Bu bize rezerv birikimine imkan sağlayacak” diyen Bakan Şimşek, bankaların ve reel sektörün de küresel finans sistemine erişiminin arttığını, sektörün geçen yıla kıyasla daha düşük faizler ve daha uzun vadede, daha fazla kaynak bulabildiğini anlattı.

Bakan Şimşek, ABD Hazine Yardımcısı Adeyemo ile görüştü
Bakan Şimşek, ABD’deki temasları kapsamında ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo ile bir araya geldi.
Görüşmede, ticaret ve yatırımları derinleştirme, kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele ile yaptırımların uygulanmasında ikili ilişkilerin nasıl güçlendirebileceğinin ele alındığı aktarıldı.

Yorumlar (0)