banner565

banner472

banner458

banner457

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi

GEPOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Deniz İlgün; “Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nin 2023 hedefi; OSB 4.0”

OSB TANITIM 01.02.2019, 08:56 29.03.2021, 16:21
10264
Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi

Türkiye’nin en gözde sanayi havzasında; İstanbul ve Kocaeli’nin kesiştiği noktada, Gebze’de yer alan, ulaşım kolaylığı, pazara yakınlığı, teknolojik alt yapısı, tedarik kolaylığı, tescilli hizmet kalitesiyle yerli ve yabancı sermayenin cazibe merkezi Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi (GEPOSB), OSB 4.0’a dönüşen ilk OSB olacak. GEPOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Deniz İlgün, “GEPOSB, Türkiye’deki ilk OSB 4.0 uygulamasına imza atarak ülkedeki tüm OSB’lere örnek olacak” diyor.
Dünyayı saran dijital dönüşüm fırtınasının sanayideki yansıması; Endüstri 4.0. Bu dönüşüme öncülük etme hedefiyle hareket eden Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi ise Türkiye’deki ilk OSB 4.0 uygulamasına imza atarak ülkedeki tüm OSB’lere örnek olacak.
Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi (GEPOSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Deniz İlgün, “Biz OSB 4.0’a dönüşen ilk OSB olmayı hedefliyoruz. İnternet teknoloji, ses ve data hizmetlerini bir merkezde toplayarak OSB 4.0 dönüşümünü sağlamak için çalışıyoruz. Bir diğer hedefimiz de sanayinin odağındaki GEPOSB’u kültür, sanat ve ticaretin merkezi haline getirmek” diyor.
Deniz İlgün, “Kocaeli OSB’leri içinde hep ilklere imza atan OSB olduk. GEPOSB Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Erkan liderliğinde, GEPOSB’un marka değerinin sürekliliğini sağlamak için çalışıyoruz. Akıllı OSB olma yolunda hızla ilerliyoruz. OSB 4.0 hamlesiyle GEPOSB’un prestijli marka bilinirliliğini perçinlemek istiyoruz” açıklamasını yapıyor. 
Deniz İlgün, GEPOSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkan liderliğinde OSB 4.0 dönüşümünü sağlamak için yürüttükleri çalışmaları şöyle özetliyor:
“l Elektrik ve doğalgaz hizmeti; SCADA sistemine uygun OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sistemi) , su hizmeti ise SCADA sistemi ile 7/24 izleniyor. Bölge sanayicilerimiz bir şifre ve kullanıcı adı ile istedikleri zaman tüketimlerine ilişkin tüm verilere sistemden ulaşabiliyor.   ;
GEPOSB, Türkiye’de ilk kez ‘Kampüs Network’ünü oluşturarak fiberoptik altyapı şebekesi ile sayaçlarının otomasyonunu yapıyor.
- Bölge trafiği PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ile izleniyor ve IP kameralar ile bölge güvenliği 7/24 kesintisiz sağlanıyor.
- GEPOSB’un akıllı bina olarak tasarlanan 7.900 m2 kapalı alana sahip yeni yönetim merkezi üyelerinin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak şekilde planlandı. Yönetim merkezimizde 250 kişilik seminer konferans salonu, 900 m2 kapalı alana sahip 500 kişilik restoran, 60 araç kapasiteli otopark ve katılımcı firmalarımızın ürünlerinin sergilendiği 300 m2 kalıcı bir fuar alanı, kültür ve sanat eserlerinin sergileneceği salonlar, katılımcı firmalarımızın ürünlerinin tanıtımını yapabileceği, müşterilerini ağırlayabileceği ve önemli toplantılarını gerçekleştirebileceği VIP salonlar da yer alıyor. 2019 yılında tiyatro, resim, heykel sergileri, konser gibi kültürel faaliyetlerimizi artıracağız.
- Mükemmelliyet Merkezi kurmayı planlıyoruz.
- Üyelerimizin savunma sanayi konusunda üretim yapmaları konusunda onları bilinçlendirme çalışmaları için bir takvim oluşturuyoruz. Hem sanayicilerimize iş alanı yaratmak hem de Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda savunma sanayimize katkı sağlamak istiyoruz.”
“GEPOSB, Türkiye sanayi kümelenmesinin öncülerinden”: Plastik sektörünün önde gelen 115 sanayicisinin ortak kararı ile 1989’da, sektörünün lideri olarak 140 hektar alan üzerine kurulan GEPOSB, Türkiye sanayi kümelenmesinin öncülerinden. 44 sicil numarasıyla 2001’de ‘Karma OSB Tüzel Kişiliği’ kazanan GEPOSB’da sektörel dağılım şöyle; ‘Plastik, gıda, tekstil, elektrik-elektronik, makine, kimya, otomotiv, petrokimya, metal, madeni eşya, cam, sağlık ve bilişim.’ İtalya, Amerika, İsviçre, Almanya, İspanya, Avusturya, Yunanistan, İsveç, Suriye ve Japonya olmak üzere 13 yabancı sermayeli kuruluşun yer aldığı GEPOSB’da, 147 sanayi parseli ve 57 KSS alanı içerisinde toplam 172 işletme üretim yapıyor.
Deniz İlgün, GEPOSB’un gurur tablosu firmalarından da söz ediyor: “İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan İSO İlk 500 Büyük Firma listesinde 120. sırada Sofra Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş. ve 473. sırada Kurumlar Vergisi Türkiye vergi rekortmenlerinden Anadolu Cam Sanayi A.Ş. yer alıyor. Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’nde 2016 KOBİ Ödülü’nü Hidropar Hareket Kontrol aldı. Ayrıca Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Kocaeli’de verilen dört ‘Çevreci Tesis Ödülü’nün ikisini GEPOSB’dan Hidropar Hareket Kontrol ve KBS Kalıp Bağlama firmalarımız aldı.”
GEPOSB Hizmet kalitesiyle iddialı
GEPOSB Bölge Müdürü Murat Üstüntürk, 2019 yılı itibarıyla 12.500 kişiye iş olanağı sağlanan GEPOSB’da, yüzde 100 doluluk sağlandığında toplam çalışan sayısının 14.000 kişiye ulaşmasının hedeflendiğini açıklıyor ve “2019 yılı itibariyle GEPOSB’da toplam yatırım miktarı 525 milyon dolara, toplam ihracat bedeli ise 1 milyar 200 milyon dolara ulaştı” diyor.
Murat Üstüntürk, GEPOSB üyelerine teşvikler konusunda doğrudan hizmet veren bir birim kurmayı ve 2019 yılı sonunda idari bina içerisinde hizmet vermeyi planladıklarını söylüyor.
Üstüntürk, tek durak ofis yaklaşımıyla yerli ve yabancı katılımcılarına yüksek performansta, etkin, kaliteli ve profesyonel hizmetler sunduklarını belirtiyor: “Yatırımlarını katılımcılarının finansmanı ile kredi kullanmadan gerçekleştiren, 15 metrelik caddeler, 12 metrelik sokaklar ve 18 km bakımlı asfalt yollar, ayrık sistemde inşa edilmiş atıksu ve yağmur suyu altyapıları, Kocaeli’de ilk kez Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi kuran ve işleten, spor kompleksinin yer aldığı mesire alanı, özel güvenlik ve itfaiye teşkilatına sahip, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi ve Türkiye’de OSB’ler arasında ilk olarak ISO 50001:2011 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni alan,  bünyesinde yeni girişimcilerin desteklenmesine yönelik Küçük Sanayi Sitesi barındıran, Türkiye’de ilk kez ihtisasına yönelik sektörel eğitim kurumu oluşturan, Türkiye’de OSB’ler arasında ‘En Çevreci OSB’ yarışmalarında İkincilik ve Jüri Özel Ödülleri’ni alan ve ilk olarak yangın yeterlilik belgesi verme yetkisine sahip, Kocaeli’deki OSB’ler arasında, Selçuklu mimarisinin modern yorumuyla tasarlanmış ilk camisini katılımcılarının hizmet sunan, Yönetim Merkezi ve Sosyal Tesisleri (kapalı futbol sahası, halı sahası, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahaları, 1 km’lik yürüyüş kulvarı, restoran, kır kahvesi, 5 bin ağaçlık meyve bahçesi bulunan mesire alanı) ile örnek teşkil eden bir OSB’yiz.” 
Murat Üstüntürk, içinde banka şubeleri, meslek büroları, sanayi ürünleri satan büyük bir mağazanın da yer alacağı, kendi enerjisini yenilenebilir enerjiyle üreten bir ticaret merkezi projesini de yakın gelecekte  hayata geçireceklerini açıklıyor.
Enerji giderleri için Halkbank ile işbirliği: Murat Üstüntürk, 2019 yılında GEPOSB katılımcılarının enerji giderleri ödemelerini kolaylaştırmak için Halkbank işbirliğinde yeni bir çalışmaya imza attıklarını duyuruyor: “Bölge katılımcılarımız enerji giderlerinin ödemelerini Halkbank’a yapacaklar. Halkbank da bizim adımıza enerji giderlerimizi tedarikçi firmaya ödeyecek. Sanayicilerimiz ödemelerini çekle de gerçekleştirebilecek, ödemede sıkıntı yaşayan üyelerimize ise Halkbank kredi verecek.” 
Uluslararası işbirlikleri: Murat Üstüntürk, GEPOSB’un uluslararası alanda da işbirliklerine imza attıklarını anlatıyor: “Son olarak Gebze Ticaret Odası işbirliğiyle İran’dan ve Gürcistan’dan gelen yabancı heyetleri ağırladık. Know-how paylaşımı yaptık. Bu ülkelerde OSB kurmamız için teklif aldık. Gelen heyetler fabrikaları ziyaret etti ve işbirliği için sanayicilerimizle ikili görüşmeler yaptılar.”

Yorumlar (0)