banner565

banner472

banner458

banner457

Altınbaş SEM’den yeni nesil eğitim

Altınbaş Üniversitesi altyapısı ve alanında uzman akademik insan kaynağının yanı sıra sektör duayenlerinin çözüm ortaklığında birçok farklı alanda eğitim veren Altınbaş Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 2018-2019 akademik yılında iyi bir performans sergileyerek 6 bin 500 kişiye ulaştı. Eğitim içerikleriyle ‘Yeni Nesil Sürekli Eğitim Merkezi’ olduklarını belirten Altınbaş Üniversitesi SEM Direktörü Orita Bebasa bu yıl yüzde 50 daha büyüyerek yaklaşık 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. 

ÜNİVERSİTE 01.01.2020, 07:41 31.01.2020, 09:05
14926
Altınbaş SEM’den yeni nesil eğitim

Altınbaş Sürekli Eğitim Merkezi, 2012 yılından bu yana akredite eğitimlerle alanında dikkat çekiyor. 2018 ve 2019 yıllarındaki eğitim sürecinde iyi bir performans gösterdiklerini kaydeden Altınbaş Üniversitesi SEM Direktörü Orita Bebasa, “Bu yıl Türkiye genelinde 6 bin 500 kişiye sertifikalı eğitim verdik. 2020 yılında yaklaşık 10 bin birey ve kurumsal kursiyere ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Eğitimin içeriklerinin çağın gerekleri ile kişi ve kurumların taleplerine göre oluşturulduğunu kaydeden Bebasa, akredite eğitimin adresi olan Altınbaş SEM’i bu nedenle ‘Yeni Nesil SEM’ olarak tanımladıklarını söyledi. Bebasa, dijital teknolojideki olağanüstü hızlı gelişme nedeniyle artık diplomaların belli bir süre sonra yetersiz kaldığının altını çizdi: “Hızla akan bilgi ve rekabet ortamında kendimizi ve kurumumuzu sürekli yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Sürekli Eğitim Merkezleri bu talebin giderilmesi noktasında çok önemli bir yer tutmaktadır ve daha da önem kazanacaktır. Altınbaş SEM olarak ‘Yeni Nesil’ iddiamızın gereği alanlarda eğitimlerimize önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz.”

Altınbaş SEM yurtdışı müzik okullarına hazırlıyor
Bu yıl ‘Kültür-Sanat’ eğitimlerine başladıklarını duyuran Bebasa, “Sanat konusu çok özel ve önemsediğimiz bir alan. Pannonica Eğitim Atölyesi ve sayın Ali Perret ile birlikte yurtdışı müzik okullarına hazırlık eğitimine başladık. Özel müzik sınıfımızı oluşturduk ve gerekli müzik aletlerini tedarik ettik” dedi. Caz ve modern müzik kapsamında ünlü caz sanatçısı, kompozitör, piyanist ve eğitmen Ali Perret’in tecrübesi öğrencilere ışık tutacak. Eğitimler 2 dönemden oluşuyor.

Profesyonel Koçluk Sertifika Programı
The Coaching Company Group işbirliğiyle “The Core Coaching Profesyonel Koçluk Sertifika Programı” sunduklarını kaydeden Orita Bebasa, eğitimin içeriğinin Uluslararası Koçluk  Federasyonu’nun (ICF-International Coach Federation), esasları üzerinde yapılandırıldığını belirtti. Program; katılımcılara temel koçluk yetkinlik ve becerilerini aktarmaya yönelik yeterli düzeyde teorik bilginin “bilme-yapma-olma” aşamalarını destekleyecek şekilde, tamamen “uygulayarak öğrenme ve içselleştirme” yaklaşımı üzerinde yapılandırıldı. Bebasa, Ocak ayında başlayacak 65 saatlik eğitim programına özellikle 35-40 yaş üstü katılımcı kitlesinin ilgi gösterdiğini kaydediyor.

‘Yeni nesil’ eğitimlerle dikkat çekiyor
Altınbaş Sürekli Eğitim Merkezi’nde sunulan eğitimler kişi ve kurumların talepleri dikkate alınarak oluşturuluyor. Yurtdışı Müzik Okullarına Hazırlık, Yaratıcı Yazarlık ve Mart ayında başlayacak olan podcast eğitimleri ‘yeni nesil’ eğitimlerinden bazıları. Bebasa, önümüzdeki dönem Gani Müjde ile ‘Senaryo Yazma Atölyesi’ni hayata geçireceklerini duyuruyor. Mart ayında Aromaterapi Eğitimi’nin de başlayacağını ifade eden Bebasa, şu bilgileri veriyor: “Aromaterapi Eğitimi’nin içerisinde ‘fizyoloji, patoloji, anatomi, nefes terapisi, Ayurveda ve iletişim başlıkları yer alacak.  Eğitimin 75 saat olmasını hedefliyoruz.”  Bugüne kadar finans kuruluşları, KOBİ ölçekli işletmeler, holdingler ve bireylerden eğitim talebi aldıklarını belirten Bebasa, 2020 ve 2021 yıllarında dijital alanlara ve proje konularına daha fazla yoğunlaşacakları eğitimler için çalıştıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)