banner565

banner472

banner458

banner457

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. A. Ercan Gegez: “Özgün, değer aktaran, fikirler oluşumunu destekliyoruz”

Ar-Ge’ye yenilikçi, özgün, değer aktaran, fikirler oluşumunu destekleyen bir araştırmacı topluluğuna sahip olduklarını söyleyen İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. A. Ercan Gegez, üniversite bünyesinde kurulan ArtıArel Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi ile üretilen bilgi ve teknolojinin korunması, ticari değere dönüştürülmesi süreçlerine destek olduklarının altını çiziyor.

ÜNİVERSİTE 01.07.2022, 00:00 27.07.2022, 10:04
12889
İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. A. Ercan Gegez: “Özgün, değer aktaran, fikirler oluşumunu destekliyoruz”

İlk etapta, Küçükçekmece-Sefaköy Yerleşkesi’nde eğitim-öğretime başlayan İstanbul Arel Üniversitesi, hızla büyüdü. 2010’da Büyükçekmece-Tepekent Yerleşkesi’nin tamamlanmasının ardından bugün İstanbul Arel Üniversitesi’nin Meslek Yüksekokulları ve Enstitüleri, Sefaköy Yerleşkesi’nde, lisans eğitimi veren birimleri ise Tepekent Yerleşkesi’nde eğitim-öğretime devam ediyor.
Üniversite yerleşkelerinin konumu itibarı ile İstanbul Arel Üniversitesi’nin şehir ve kampüs üniversitesi olma özelliğine sahip olduğunu belirten İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. A. Ercan Gegez, “2019-2020 akademik yılında kurulan Cevizlibağ Yerleşkemiz de bunun bir göstergesidir. Bahçelievler Memorial Hastanesi işbirliği ile faaliyetini sürdüren Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve Tıp Fakültemiz’in bulunduğu yerleşkemizde; 15.000 m2 kapalı ve açık alanı olan yerleşkede 2000 m2 temel tıp laboratuvarlarımız, beslenme ve diyetetik laboratuvarları, fizyoterapi laboratuvarları, enzim laboratuvarları gibi daha pek çok sağlık ile ilgili lisans düzeyinde faaliyet gösteren son teknoloji laboratuvarlar yer almaktadır” diye konuşuyor.
Rektör Gegez, şu bilgileri veriyor: “İstanbul Arel Üniversitesi’nin kurucu vakfı olan Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 1999’da küreselleşen dünyada ulusal değerler ile evrensel değerleri sentezleyen, toplumunun beklentilerine yanıt veren, cumhuriyet değerlerine duyarlı, demokratik ve özgürlükçü, araştıran, üreten ve yaratan insanlar yetiştirme amacıyla kurulmuştur.”
Üniversite’nin bir amacının da Dünyada ve Türkiye’de Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerini artırarak, katmadeğeri yüksek ürünleri geliştirmek ve proje kültürünün oluşturulmasını sağlamak olduğunu belirten Gegez, bu bağlamda gerekli eğitimleri verdiklerini ve araştırmalar yaptıklarını kaydediyor.
Gegez, “Sağlık sektörü başta olmak üzere, savunma sanayi, otomotiv, havacılık ve uzay gibi öncelikli alanlarda yapay zeka, makine öğrenme, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), algoritma geliştirme ve sanal/artırılmış gerçeklik konularında uygulama ve araştırmaya yönelik yenilikçi ve katmadeğerli çözümler sunan, yerli ve milli teknolojiler geliştiren, ülkemiz ve bilim yararına Ar-Ge’ye yenilikçi, özgün ve değer aktaran, fikirler oluşumunu destekleyen bir araştırmacı topluluğuna sahibiz” açıklamasını yapıyor.
Teorik derslerin öğrencilerin bölüm ve meslekleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlarken uygulama alanları ile öğrencileri iş hayatına hazırladıklarını vurgulayan Gegez, şunları aktarıyor: “Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ArelKAM ile öğrenci ve mezunlarımıza profesyonel gelişimlerine yardımcı oluyor ve kendi alanları ile ilgili işletmelerde staj olanağı, iş arama ve işe giriş süreçlerinde destek sağlıyoruz.”
Üniversite-sanayi işbirliğine de değinen Gegez, “Üniversitemiz bünyesinde kurulan ArtıArel Kuluçka ve Girişimcilik Merkezimiz ile üretilen bilgi ve teknolojinin korunması ve ticari değere dönüştürülmesi süreçlerinde destek oluyoruz” diyor.
Sosyal ve teknolojik inovasyon süreçlerine yönelik eğitim, yarışma, proje pazarı, çalıştay vb. etkinlikler düzenlediklerinin altını çizen Gegez, “Yenilikçi fikirlerin ticari değeri olan bir girişime dönüşmesi için destek hizmetleri sunuyoruz. İşbirliği olanaklarını zenginleştiriyor, Üniversite ile sanayi arasındaki talepleri eşleştirerek süreci her iki taraf lehine kolaylaştırıyoruz” açıklamasını yapıyor.
Gegez, sözlerine şöyle devam ediyor: “İstanbul Arel Üniversitesi, sürekli değişen toplumsal, kültürel, ekonomik ve teknolojik gereksinimleri tespit ve tahlil edebilecek, bu gereksinimlerin karşılanmasına yönelik yenilikçi bilimsel araştırma ve mesleki faaliyetleri yürütebilecek bireyler yetiştiren, uluslararası tanınırlığa sahip, çağdaş bir eğitim ve araştırma üniversitesi olmayı hedeflemiştir.”

Yorumlar (0)